'Sırbıstan-Arnavutluk maçı Selanik'te oynansın' teklifi

Güncelleme Tarihi:

Sırbıstan-Arnavutluk maçı Selanikte oynansın teklifi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2014 14:47

Selanik Belediye Başkanı Yannis Butaris, olaylı Sırbistan-Arnavutluk maçının kentlerinde oynanmasına ilişkin teklifiyle ilgili, "Bu öneriyi, Selanik'in bir uzlaşma ve birlikte barış içerisinde yaşama şehri olduğunu vurgulamak amacıyla yaptım" dedi.

Haberin Devamı

Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri'nde çıkan olaylar nedeniyle yarıda kesilen Sırbistan-Arnavutluk maçının Selanik'te oynanması önerisinde bulunan ve ülke basınınca eleştirilen Butaris, teklifinde samimi olmadığını ifade etti. Öneriyi, Selanik'in "bir uzlaşma ve birlikte barış içerisinde yaşama şehri" olduğunu vurgulamak amacıyla yaptığını dile getiren Butaris, belediyelerin de bu konuda yetkili olmadığını vurguladı.

Yannis Butaris, belediye olarak, UEFA'ya konuyla ilgili herhangi bir başvuru yapmadıklarını belirterek, "Önerim, Selanik'in Balkanlar'da sıkça olduğu gibi halkların birbirine düşman olma yerine barış içerisinde birlikte yaşadığı bir kent olduğunun gösterilmesi mantığını taşıyordu. Her halükarda, maçın tekrar edileceği yeri belirleme yetkisi, UEFA'ya aittir. Bunun ötesindeki tartışmalar gerçek dışılık ve kötü niyet kapsamına girer" diye konuştu.

Butaris'in açıklamalarına tepki gösteren Selanik Belediyesi ana muhalefet lideri Stavros Kalafatis de başkanın konuyu belediye meclisine getirmeden ve ilgili bakanlıklarla konuşmadan böyle bir teklifte bulunduğuna dikkati çekerek, "Butaris'in Sırbistan-Arnavutluk maçıyla ilgili açıklaması, birçok ciddi konuyu ne denli yüzeysel şekilde ele aldığının göstergesidir" değerlendirmesini yaptı.

NE OLMUŞTU
2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri kapsamında Belgrad'da oynanan maçın 42'inci dakikasında, uzaktan kumandalı bir hava aracıyla sahaya Arnavutluk, Kosova, Sırbistan, Karadağ, Makedonya ve kuzey Yunanistan topraklarını kapsayan “Büyük Arnavutluk haritası"nın yer aldığı bayrağın bırakılması üzerine olaylar çıktı.

Haberin Devamı

Sırbistan Milli Takımı'ndan Stefan Mitroviç bayrağı çekerek saha dışına götürürken, Arnavutluk Milli Takımı futbolcularının müdahalesiyle karşılaştı ve bir süre sonra sahada yumruklaşma başladı.

Sırp taraftarlar da sahaya girip kavgaya dahil oldu. Arnavutluk Milli Takımı'ndan Lorik Cana, bir Sırp taraftarı yumrukladı. Sahadaki olaylar büyüdü ve hakem 0-0'ken yarıda kalan maçı tatil etti. Konuyla ilgili disiplin soruşturması başlatan UEFA, kararını yarın açıklayacak.

Sırbıstan-Arnavutluk maçı Selanikte oynansın teklifi
SIRBİSTAN-ARNAVUTLUK MAÇINDA OLAYLAR ÇIKTI

BAKMADAN GEÇME!