Çöpçülük yapan Almanyalı Türk, köyüne okul yaptırdı

Güncelleme Tarihi:

Çöpçülük yapan Almanyalı Türk, köyüne okul yaptırdı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2014 14:50

Almanya'nın Münih şehrinde 30 yıl belediye temizlik işlerinde çalışan 75 yaşındaki Ömer Lütfü Kahraman, doğup büyüdüğü topraklara okul yaptırdı.

Haberin Devamı

Memleketi Manisa’nın Selendi ilçesine bağlı Çortak köyüne 12 derslikli okul yaptıran hayırsever Kahraman’a Manisa Valiliği, Eğitime Yüzde 100 Destek Kampanyası kapsamında teşekkür plaketi verdi. Kahraman, hayırseverler için hazırlanan "Manisa'da Eğitime Gönülden Dokunanlar" isimli albümü de aldı.

Ömer Lütfü Kahraman, köydeki öğrencilerin durumunu gördükten sonra içinin elvermediğini, bu sebeple okul yaptırma kararı aldığını söyledi. Kahraman, “1970 yılında Almanya’ya işçi olarak gittim. Orada bir fabrikada çalışmaya başladım. Oranın kontratı bitince belediyeye müracaat ettim ve temizlik işçisi olarak çalışmaya başladım. Orada çalışırken biraz birikimimiz oldu. 2000 yılında köye geldim. Köyde biraz durdum. Okula giden çocukların hallerine baktım. Köyde o zaman zaten öğrenciler 5. sınıfa kadar okuyordu. Ortaokul ve lise içinse ilçeye gidiyorlardı. İlçe de yaklaşık 15 kilometre mesafedeydi. Bir araba geliyor, onlar da yolun kıyısında duruyor, bunları alıp gidiyordu.

Haberin Devamı

Çocuklar, sırtlarında çanta rezil oluyorlardı. Gönlüm buna razı olmadı. Biraz düşündüm. Eve vardım. Biraz düşündük, birikimimiz yeterli olur mu diye. Sonra Selendi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne başvurdum. Milli Eğitim Müdürü ve müftü geldiler, arsanın yerini keşfettik. Buraya 'olur' dediler. Burası 11-12 parsel. Bunun için verilerler mi diye sahiplerine başvurduk. Olumlu karşıladılar. İlgili yerlere başvurduk. Hep olumlu karşıladılar ve plan istedik, plan geldi. İnşaatına başladık. Sonra okulu bitirdik. Açmaya geldik ama biraz sıkıntı falan oldu. En sonunda okulu açtık. 2007’de okulu açtılar ve 2007 yılından bu yana eğitim öğretim veriyor.” dedi.

Almanya’da 30 sene kaldığını dile getiren hayırsever Kahraman, “Ondan sonra memleketime döndüm. Oranın sigortasını buraya aldım. Oradaki birikimimi, burada okul için harcadım. Okulun bundan önce 300 öğrencisi vardı. Öğrencilerin bir kısmını, başka bir köydeki okula aldılar. Okulun şimdi 200 öğrencisi var. Öğrencilerin yemeği geliyor, artık rahat okuyorlar.” diye konuştu.

Kendi köyüne okul yaptırdığı için mutlu olduğunu dile getiren Kahraman, “Okul yaptıranlardan Allah razı olsun. Mutluyum. Okula gidip çocuklar çıkarken bakıyorum. Onları görünce çok daha mutlu oluyorum. Okul yaptırmama sebep olanlardan da, tavsiye edenlerden de Allah razı olsun.” dedi. Evli ve üç kız, bir erkek çocuk babası olan Ömer Lütfü Kahraman'ın yedi de torunu bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!