Bakan Avcı: Hasarlı okullar için 65 milyon liralık kaynak ayrıldı

Güncelleme Tarihi:

Bakan Avcı: Hasarlı okullar için 65 milyon liralık kaynak ayrıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2014 14:22

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Mardin'in Kızıltepe ilçesinde düzenlenen izinsiz gösterilerde hasar gören lisede inceleme yaptı.

Haberin Devamı

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere kente gelen Avcı, Vali Mustafa Taşkesen, İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş ile izinsiz gösterilerde zarar gören Furkan Doğan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesini ziyaret etti.

Lisedeki hasarla ilgili bilgi alan Avcı, daha sonra 2 derslikte öğrencilerle bir araya geldi.

Gösterilerde hasar gören okulların en kısa zamanda onarılması için planlama yaptıklarını belirten Avcı, “Hasar gören okulların tadilat çalışması için 65 milyon lira kaynak ayırdık. Mardin'e de 2 milyon 200 bin lira gönderildi” dedi.

Okulda yöneticilerin basiretli davranışı dolayısıyla hasarın sadece kırılan camlardan ibaret olduğuna dikkati çeken Avcı, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurumlarına, öğretmenlerine ve öğrencilerine sahip çıktığını, bundan sonra da çıkmaya devam edeceğini söyledi.

"Buradaki kötü niyetin bölge halkına ve çocuklarına yönelik olduğunu artık herkes görüyor. Bu çocukların eğitim görmesinden kim zarar görebilir? Bu saldırı eğitim, halk, çocuk, genç ve kültür düşmanlığıdır” ifadesini kullandı.

“Halk, olaylara iştirak etmemiştir”

“Bölge halkımız olanların bilincinde olduğu için halk olaylara iştirak etmemiştir” diyen Avcı, tahribatın giderilmesi için gerekli planlamanın yapıldığını anlattı.

Yakılanların onarılmasının mümkün olduğunu ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Önemli olan cana zarar verilmemesidir. Mala olanlar telafi edilir. Okullardaki güvenlik önlemlerini genişleterek, ilave planlarla pekiştirerek devam ettiriyoruz. Furkan Doğan'ın ismi verilen okulda olmak benim için anlamlıdır. Mavi Marmara Gemisi'nde şehit oldu. Ben o dönem başbakan danışmanıydım, Tel Aviv'den cenazeyi getirme görevi bize düşmüştü.”

Bir öğrencinin tabletlerin ne zaman dağıtılacağına ilişkin sorusu üzerine Avcı, “Tabletleri sadece teknoloji ve donanım projesi görmüyoruz. Türkiye'de bilgisayar ve yazılım teknolojisinin yaygınlaştırılması projesidir. İhale süreci devam ediyor” şeklinde konuştu.

Avcı, kağıt ve kalemin önemli olduğunu vurgulayarak, “Bilim ve sanattaki başarılar kağıt ve kalemle başlamıştır. İnsanlar olarak düşündüklerimizi ve tasarladıklarımızı dışa vurmada en önemli araç hala kağıt ve kalemdir” değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

Müsteşar Yardımcısı: Eğitimcilerde bir korkaklık yok

Haberin Devamı

Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yusuf Büyük de, Van’da tahrip edilen okulların durumunu inceledi. Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü Yurtdışı Eğitim Grup Başkanı Abdülmutalip Çetin ile Büyük, ilk olarak Edremit ilçesindeki Kurubaş İlkokulu’nu ziyaret etti. Büyük daha sonra, Van’da en büyük hasarın yaşandığı İpekyolu ilçesindeki Niyazi Türkmenoğlu Anadolu Lisesi’ne geçti. Saldırılarda hasar gören diğer okulları da tek tek inceleyerek gerekli bilgileri aldı. Yusuf Büyük, son zamanlarda yaşanan olaylar nedeniyle okulların gördüğü zararları yerinde tespit ederek zararın giderilmesini sağlamak ve öğretmenlerin arkasında olduklarını göstermek istediklerini belirterek, şunları söyledi:
“Burada görev yapan öğretmenlerimize, devletimizin ve Milli Eğitim Bakanlığı’mızın arkalarında olduğunu, bu tür olayların onları eğitim ve öğretimden, öğrenciden uzaklaştırmaması gerektiğini hatırlatmak, onları dinlemek için buradayız. Bu olaylarla karşılaşmamak için alınması gereken tedbirlerin neler olduğunu, idareciler, ilçe ve il milli eğitim müdürlüğündeki yetkili arkadaşlar, okul müdürleri ve öğretmenlerimizle görüşerek, bakanlık olarak üzerimize düşenin neler olduğunu tespit etmek için geldik. Öğretmen arkadaşlarımızda ve idarecilerimizde herhangi bir yılgınlık, bezginlik, korkaklık görmedik. Biz eğitimciyiz ve sonuna kadar bu bölgenin çocuklarının eğitimden yoksun kalmaması, cahil kalmaması için mücadele edeceğiz. Öğretmenlerimizin aktif şekilde eğitim ve öğretime devam ettiklerini görmekten de mutlu olduk. Sayın bakanımızın başkanlığında Mardin ilinde durum değerlendirmesi yapıp daha sonra bölge ile ilgili gerekli tedbirler alacağız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!