Her bunama teşhisine 55 sterlin ödül!

Güncelleme Tarihi:

Her bunama teşhisine 55 sterlin ödül
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2014 14:27

İngiltere ulusal sağlık sistemi NHS, bundan böyle aile doktorlarına bunama teşhisi koydukları her hasta için 55 sterlin ödül verileceğini açıkladı.

Haberin Devamı

NHS yetkilileri bu uygulama sayesinde erken teşhis konulan ve tedavisine erken başlanan bunama hastalarının sayısının artacağını umduklarını belirtti.

NHS’in “uzun süreli hastalıklar” bölümü ulusal direktörü Dr Martin McShane, “Bunama hem hastalar hem de onların aileleri için büyük acılar doğuran bir hastalık. Biz bunama hastalarına erkenden teşhis konulmasını sağlamak ve onların ihtiyaç duydukları tedaviyi zamanında aldığına emin olmak için daha fazla şey yapmamız gerektiğine inanıyoruz. Bu yatırım bunama ile savaş veren aile doktorlarına sağlayacağımız desteğin bir parçası” dedi.

HASTALARIN BAŞINA ÖDÜL KOYUYORLAR

Ancak İngiltere Hasta Hakları Derneği Patients Association uygulamayı şiddetle eleştirdi ve “Bu uygulama bazı hastaların başına ödül parası konması anlamına geliyor” dedi.

Bunama beyin fonksyonlarında gerilemeye neden olan bir dizi hastalığa verilen genel isim. Şu anda İngiltere’de 800 bin bunama hastasının bulunduğu ancak bunların sadece yarısına teşhis konulduğu düşünülüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!