Gabriel Brau'dan fotograf sunumu

Güncelleme Tarihi:

Gabriel Braudan fotograf sunumu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2014 01:12

İZMİR Göztepe Rotary Kulübü ve İzmir Fotoğraf Sanatı Derneği (İFOD) işbirliğiyle "Kadın: Yaşamın Kaynağı" teması ile düzenlenen 1. Uluslararası Fotoğraf Yarışması'nın jüri üyesi ünlü fotoğraf sanatçısı Gabriel Brau'nun Hindistan'da 12 yılda bir yapılan kutsal ayin törenini konu alan 'Kumbh Mela' fotoğraf sunumu büyük ilgi gördü.

Haberin Devamı

Göztepe Rotary Kulübü Başkanı Prof. Haluk Soyuer, eşi Sevkan Soyuer'in koordinasyonunu üstlendiği ve İFOD Başkanı Beyhan Özdemir işbirliğiyle gerçekleştirdikleri 1. Uluslararası Fotoğraf Yarışması'nda dünyaca ünlü İspanyol fotoğraf sanatçısı Gabriel Brau'nun jüri üyesi olarak bulunmasından büyük memnuniyet duyduklarını belirtti. Soyuer, "Bu yıl ilk kez düzenlenen yarışma, yaşamın her alanında cinsiyet eşitliği ve sürdürülebilir kalkınma için kadının güçlendirilmesine yönelik dünyanın zengin sosyal ve kültürel mozaiğini fotoğraf karelerinde buluşturabilmek amacını taşıyor. 387 yerli, 204 yabancı fotoğraf sanatçısının 2049 eserinin değerlendirmeye alındığı yarışmanın jürisinde Midilli Fotoğraf Derneği Başkanı Stratis Tsouellis, Yusuf Tuvi ve Gabriel Brau Gelabert gibi ünlü sanatçılar yer alıyor. Önümüzdeki yıllarda farklı temalarla devam ettirilecek olan yarışmanın geleneksel hale dönüşmesini hedefliyoruz" dedi.
'Geleceğe bir miras olarak İzmir' projesindeki Avrupalı fotoğraf sanatçıları arasında da yer alan Brau'nun, Hindistan'da 12 yılda bir yapılan kutsal ayin törenini konu alan 'Kumbh Mela' fotoğraf sunumu ise büyük beğeni topladı. Göztepe Rotary Kulübü ve İFOD üyelerinin Fransız Kültür Merkezi'nde birlikte izledikleri sunum sonrası, fotoğraf severlerin sorularını yanıtlayan Brau, kendisine gösterilen yakınlık ve verilen onur için tüm ilgililere ve katılımcılara teşekkür etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!