Türklere özel sigara bırakma kursu

Güncelleme Tarihi:

Türklere özel sigara bırakma kursu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2014 14:01

ALMANYA’nın Münih kentinde 26 yıldır faaliyet gösteren Sigara Tiryakileri Danışmanlığı ve Sigarayı Bıraktırma Enstitüsü ilk kez Türkler’e özel kurslar başlatıyor.

Haberin Devamı

On dört günde sigarayı bıraktırma konusunda iddialı olan enstitüde Türk uzman Süheyla Topdelen, Türk tiryakilere Türkçe kurslar verecek. Enstitü Müdür Yardımcısı Patricia Davis-Wagner yıllardır edindikleri tecrübelerle sigarayı bıraktırma konusunda oldukça iddialı olduklarını belirterek, "Kentte yaşayan göçmenler arasında ilk kez Türklere kendi dillerinde kurs verilecek. Umarım Türk hemşehrilerimiz gereken ilgiyi gösterirler ve bu bağımlılıktan kurtulurlar" dedi.

Enstitünün Türkler için özel eğitimlerden geçirdiği Sosyal Hizmetler Uzmanı Süheyla Topdelen, "Kendi halkımı kendi dilimizde bilgilendirmeyi görev biliyorum. Sigaranın bir çok zararlarını hepimiz biliyoruz. İnsanlarımız nasıl bu kurslardan yararlanabilir, ne gibi imkanlar var bunları bu programlarda anlatacağız. Almanların yıllardır başarı ile uyguladıkları bilimsel metotlarla Türk tiryakilere de 14 günde sigarayı bıraktıracağıma inanıyorum" diye konuştu. Topdelen, Türkçe sigara bıraktırma kurslarının ilk toplantısının 28 Ekim’de yapılacağını hatırlattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!