Zeytinyağ üreticileri ihracat kotasının artırılmasını istiyor

Güncelleme Tarihi:

Zeytinyağ üreticileri ihracat kotasının artırılmasını istiyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2014 14:40

Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi Üyesi Aykut Eker, Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB)'ne üye ülkelerine zeytinyağı ihracatındaki kotanın artırılması gerektiğini bildirdi.

Haberin Devamı

Eker, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'den Avrupa Birliği'ne zeytinyağı ihracatında gümrük vergisiz 100 tonluk bir kota olduğunu belirterek, "Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne zeytinyağı ihracatındaki kotanın arttırılmasıyla ilgili AB nezdinde gerekli girişimlerde bulunulması gerektiğini ticaret müşavirimize ilettik" dedi.

Komite Başkan Vekili Ahmet Topçu ise dünyanın en büyük gıda fuarlarından olan Fransa'daki SIAL Gıda Fuarı'nda komite standına yoğun bir ilgi olduğunu, Irak, Senegal, Çin Halk Cumhuriyeti, Brezilya, Hindistan, Birleşik Arap
Emirlikleri, Avusturya, Avustralya, Benin, Venezuela, Mozambik gibi pek çok farklı ülkeden ziyaretçilerin standı ziyaret ettiğini bildirdi.

Türkiye'nin 2013-2014 sezonunda zeytinyağı rekoltesinin azlığı nedeniyle ihracatının yüzde 65 seviyesinde gerilediğini belirten Toçu, bu sezon 190 bin tonluk rekolte sayesinde ihracatta ciddi bir büyüme beklediklerini kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!