Bozcaada için Ankara'ya gidecekler

Güncelleme Tarihi:

Bozcaada için Ankaraya gidecekler
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2014 01:12

Bakir koyları imara açan yeni çevre düzeni planına tepki gösteren Bozcaadalılar, kendilerine referandum yapmaları teklifinde bulanan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ile görüşmek için Ankara’ya gidecek.

Haberin Devamı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Çanakkale-Balıkesir için hazırladığı 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planıyla güney kıyıları ve tarım alanlarının yapılaşmaya açılıp betonlaşacağı iddia edilen Bozcaada’da tepkiler sürüyor. Tepkiler üzerine Bakan Güllüce, yeni bir teklifte bulunmuştu. Ada halkı ve Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz’a çağrıda bulunup yerel halkın referanduma gitmesini teklif etmiş, onların isteğine uyacaklarını bildirmişti. Planın olumlu ve olumsuz yanları olduğundan referandum önerisi karşısında şimdilik bir girişimde bulunulmayan Yılmaz başkanlığındaki bir heyet, Ankara’ya gitmeye hazırlanıyor. Bozcaadalılar, tamamına itirazda bulunmadıkları planda sadece revizyon istediklerini, Güllüce ile yüz yüze görüşüp taleplerini dile getirmek istediklerini aktardı.

Haberin Devamı

Bozcaada için Ankaraya gidecekler

Konuya ilişkin basın üzerinden değil de birebir görüşerek sıkıntılarını daha iyi anlatabileceklerini belirten Başkan Yılmaz, "Görüşme ne zaman gerçekleşecek bilmiyoruz ancak bunun için önümüzdeki günlerde bir heyet oluşturup Bakan Güllüce’den randevu talep edeceğiz. Yüz yüze görüşmemiz çok daha iyi olacak. Kendisine planın olumlu ve olumsuz yönlerini iletmek istiyoruz. Bizim plana ve imara tamamen karşı olduğumuz şeklinde bir algı var ancak isteğimiz, planın iptali ya da adanın imara açılması değil. Biz adada yaşamı, çevreyi olumsuz etkileyecek bölgelerdeki yapılanmaya yönelik endişelerimizden dolayı planın revizyonunu istiyoruz. Bu görüşmeyle kendimizi ifade edip Bozcaada için faydalı olacak ve halkın isteklerini de ileterek faydalı bir sonuç almayı planlıyoruz." şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!