Völler’den ikinci teklif!

Güncelleme Tarihi:

Völler’den ikinci teklif
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2014 11:11

İstanbul’da millilerin kaldığı otele silahlı baskında Türkiye sessiz kalırken, Almanya harekete geçti. Olayın çözüme kavuşturulması için Hakan Çalhanoğlu ile Ömer Toprak’ın kulübü Bayer 04 Lever- kusen, Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim’i iki maça davet etti.

Haberin Devamı

İSTANBUL’da millilerin kaldığı otel odasına silahlı baskın üzerine Türkiye’de yetkililerin sessizliği Almanya’yı şaşırttı. Gökhan Töre ve yanındaki silahlı kişinin saldırısına uğrayan ve dayak yiyen iki milli Hakan Çalhanoğlu ile Ömer Toprak’ın kulübü Bayer 04 Leverkusen harekete geçti. Bayer 04 Leverkusen takımının ünlü spor direktörü Rudi Völler,

Völler’den ikinci teklif
Türk Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim’i iki milliyle oturup konuşması için iki maça davet etti.

Birinci davet bugün Leverkusen’de Zenit St. Petersburg ile oynanacak UEFA şampiyonlar ligi maçı için. Kulübün teknik direktörü ve Almanya’nın efsane futbolcusu Rudi Völler, Hürriyet’e konuyla ilgili özel açıklama yaptı. Rudi Völler şöyle dedi: “Bayer 04 Leverkusen olarak, Türk Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim’i, Zenit St. Petersburg’a karşı 22 Ekim çarşamba günü sahamız BayArena’da oynayacağımız şampiyonlar ligi maçına ve 26 Ekim pazar günü yine BayArena’da FC Schalke takımına karşı oynayacağımız lig maçına davet ettik.”

Rudi Völler, daha önce de olayı iki milli ile konuşup halletmesi için Fatih Terim’i davet ettiğini açıklamıştı. Şimdi gözler Terim’e çevrildi. Terim, Leverkusen’in davetini kabul edip maça gidecek ve iki milli ile oturup konuşacak mı? Hakan Çalhanoğlu ile Ömer Toprak, Fatih Terim’in gelmesini bekliyor.

Alman yasalarına göre Alman vatandaşlarına karşı işlenen suçlar yurtdışında da olsa Alman savcılar harekete geçiyor.

SAVCI SORUŞTURMA AÇACAK MI

Almanya, aynı zamanda Alman vatandaşı olan iki Türk milli Hakan Çalhanoğlu ile Ömer Toprak'ın İstanbul'da otel odasına Alman vatandaşı Türk milli Gökhan Töre tarafından silahlı baskın ve dayak olayını araştırdı. Alman vatandaşı da olan iki millinin otel odasında silahla tehdit edilmesi ve yaralanması savcıların gündemine girdi. Silahlı tehdit ve adam yaralamakla suçlanan Gökhan Töre'nin Almanya'nın Hamburg kentinde kayıtlı olduğu tespit edildi. Bunun üzerine Hamburg savcılığı olayı inceledi. Hamburg Savcılığı konuyla ilgili Hürriyet’e şu bilgileri verdi: Gökhan Töre'nin temmuz 2012 yılına kadar Hamburg'ta kayıtlı olduğu belirlendi. Soruşturma için son kayıtlı olduğu yer önemli.

KAMU DAVASI TEŞKİL ETMİYOR

Gökhan Töre bu tarihten sonra Almanya’da başka bir yere kayıt yaptırdı mı bilmiyoruz. Ama bundan ve taraflardan birinin bir televizyon kanalında anlattıklarından bağımsız olarak adam yaralama ve tehdit suçuna giren bu olay ceza yasasına göre kamu davası teşkil etmiyor. Bu olay şahsi dava suçuna giriyor. Bu durumda soruşturma ancak yaralının suç duyurusunda bulunması durumunda takibe uğrar. Böyle bir suç duyurusunun ise olay tarihinden itibaren üç ay içinde yapılması gerekir. Hamburg savcılığına böyle bir suç duyurusu intikal etmemiştir.

Haberin Devamı

ELİMİZDE YETERLİ İPUCU YOK

Olayda bir tabancanın söz konusu olduğunu hatırlatan Hürriyet’e Hamburg Savcılığı şu yanıtı verdi: Kamu davası olabilmesi için silahın ruhsatlı mı ruhsatsız mı olduğuna bakılır. Eğer silah ruhsatsız ise kamu davasına girer. Silahın ruhsatlı mı yoksa ruhsatsız mı olduğu konusunda ise elimizde yeterli ipucu yok. Hamburg Savcılığı bu nedenle Gökhan Töre’ye karşı bir soruşturma yürütmeyecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!