Almanlar coştu! Roma-Bayern Münih: 1-7 Maç Özeti ve goller

Güncelleme Tarihi:

Almanlar coştu Roma-Bayern Münih: 1-7  Maç Özeti ve goller
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2014 10:12

Romayı yakan Bayern Münih oldu! (7-1) Dün geceye damgasını vuran maç Roma - Bayern Munih maçı adeta nefes kesti. İşte maçın özeti ve goller.

Haberin Devamı

Şampiyonlar Ligi’nde dün tarihi bir gece yaşandı. Alman devi Bayern Münih, İtalyan Roma’yı kendi evinde 7-1 yendi. Karşılaşmaya hızlı başlayan panzerler, deplasmanda oynamalarına rağmen, rakibine karşı oldukça üstün bir futbol sergileyerek maça başladı. İtalya’nın önde gelen takımlarından Roma’ya konuk olan Bayern Munih tarihe geçecek bir skora imza attı. Roma gibi güçlü bir takımı evinde yenen “panzerler” sahadan 7 – 1’lik skorla ayrıldı.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 3. hafta mücadelesi E, F, G ve H gruplarında oynanan 8 maçla start aldı. Gol yağmuruna sahne olan karşılaşmalarda tam 40 gol atıldı ve maç başına ortalama 5'i buldu.
AS Roma; De Sanctis, Torosidis, Yanga-Mbiwa, Manolas, Cole (Dk. 46 Holebas), Pjanic (Dk. 79 Ljaic), De Rossi, Nainggolan; Iturbe, Totti (Dk. 46 Florenzi), Gervinho ilk onbiriyle mücadele etti.
Bayern Münih ise sahaya Neuer, Bernat, Boateng, Benatia, Alaba, Lahm, Alonso, Robben, Müller (Dk. 60 Rafinha), Götze, Lewandowski ile çıktı.

Haberin Devamı

Almanlar coştu Roma-Bayern Münih: 1-7  Maç Özeti ve goller

Atak üzerine atak geliştiren Münih, çalışmalarının meyvesini 9. dakikada Robben’in sol ayağıyla vurduğu şut, kaleciyi avladı : 1-0. Rakip takıma hiç şans tanımayan B.Munih daha 9. Dakikada Robben ile öne geçti. Almanlar, ataklarına devam etti, 23. Dakikada bu kez sahaya Götze çıktı. Roma’nın en azından bir puan umudunu yıkan ise 24. dakikada Götze’nin farkı ikiye çıkarması oldu.
Yaklaşık 65 bin kişinin izlediği karşılaşmada, Roma taraftarları takımına tepki gösterdi.

Olimpiyat Stadı'nı sessizliğe boğan golü ise Lewandowski attı. 3. Golden sonra konsantrasyonu iyice dağılan Roma 30. Dakikada Robben’in vuruşuyla 4. Golü ağlarında gördü. İlk yarının skorunu belirleyen gol ise Müller attı ve skor 5-0 oldu.

İkinci yarıya daha etkili başlayan taraf Roma oldu. Gervinho ile yakaladığı fırsatları 66. Dakikada değerlendiren Roma’da, Nainggolan'ın ortaladığı topu ceza sahasında Gervinho kafa vuruşuyla ağlara gönderdi ve farkı 4'e indirdi.Bayern Münih'in 7. golüne imzasını atan ise boş kaleye topu yuvarlayan Shaqiri oldu.

Haberin Devamı

ROMA-BAYERN MÜNİH MAÇI ÖZET VE GOLLERİ

Bayern Munih 3'te 3 yaparak, 9 puanla liderliğini sürdürdüyor. İlk iki haftayı 1-0'lık galibiyetlerle kapatan Alman temsilcisi, 'Kupa 1'de gol sayısını 9'a yükseltti. İşte 21 Ekim gecesi oynanan maçların sonuçları:

GECENİN DİĞER MAÇLARININ ÖZETLERİNİ İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

E GRUBU
CSKA Moskova-Manchester City: 2-2
Roma-Bayern Münih: 1-7
F GRUBU
Barcelona-Ajax: 3-1
APOEL-Paris Saint Germain: 0-1
G GRUBU
Schalke-Sporting Lizbon: 4-3
Chelsea-Maribor: 6-0
H GRUBU
Porto-Atletic Bilbao: 2-1
BATE-Shakthar Donetsk: 0-7

Almanlar coştu Roma-Bayern Münih: 1-7  Maç Özeti ve goller

MAÇTAN ÖNEMLİ NOTLAR:

Müsabaka başlamadan önce futbolcular ve hakemler UEFA'nın ırkçılığa hayır kampanyası için birlikte poz verdi.
Maçın bitiş düdüğünün ardından Romalı futbolcular taraftarının alkışlayarak 90 dakika verdikleri destek için teşekkür etti. Roma taraftarı da oyuncularını teselli etti.
Roma'nın Fenerbahçe'den kiraladığı Salih Uçan teknik direktör Rudi Garcia tarafından 18 kişilik maç kadrosuna çağırılmadı.
Bu sezon Roma’dan Bayern Munih’e transfer olan Faslı stoper Mehdi Benatia'nın ayağına her top geldiğinde stadta yoğun bir ıslık sesi duyuldu. Maçı 62 bin 300 kişi izledi.
Karşılaşmayı 5 bin Alman taraftar izledi.

Haberin Devamı

SOSYEL MEDYA’DA NELER KONUŞULDU?

"Evladım karıştırıyorsun Roma'yı yakan 3. Bayern Münih'tir. Bayern Munih!" espirisi Twitter'da onlarca kişi tarafından kullanıldı.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!