Altına 4 taksit

Güncelleme Tarihi:

Altına 4 taksit
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2014 00:58

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), kredi kartlarıyla gerçekleştirilecek kuyumla ilgili harcamalarda taksit uygulanamayacağına yönelik mevzuat hükmünü kaldırdı. Yeni düzenlemeyle söz konusu harcamalara 4 taksit getirildi.

Haberin Devamı

Kurumun, "Banka Kartları ve Kredi Kartları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmeliği" Resmi Gazete'de yayımlanarak, yürürlüğe girdi. Buna göre, kredi kartları ile gerçekleştirilecek kuyumla ilgili harcamalarda en fazla 4 aya kadar taksitlendirme yapılabilecek. Bu hüküm, kurumsal kredi kartları hakkında uygulanmayacak. Başta İstanbul Kuyumcular Odası olmak üzere kuyum işinde olan meslek odaları taksit yasağını kaldırmak için BDDK ile yoğun temaslarda bulunmuşlardı.

Altına 4 taksit
ALTIN FİYATLARI ÇOK SERT DÜŞTÜ

Altına 4 taksit
DÖRT AYI GEÇMEYECEK

Altında taksitin yeniden gelmesi ile ilgili kararı değerlendiren Altınbaş Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Kuyumculuk Sanayi Meclisi Başkanı İmam Altınbaş, bunun sektör açısından çok olumlu bir gelişme olduğuna işaret etti.

Altınbaş, şunları söyledi:

Haberin Devamı

BDDK’nın kuyumcu mağazalarında kredi kartlarına taksitli satışı yasaklayan yönetmeliğinin 31 Aralık 2013 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanması ile başlayan süreç, kuyumculuk ve mücevherat sektöründe yüzde otuzlara varan bir daralmayı da beraberinde getirdi. Kuyumculuk sektöründe satışların yüzde 752i kredi kartı ile taksitle yapılıyor. Perakende için önemli dönemlerden biri olan Sevgililer Günü, Anneler Günü, evlilik sezonu ciroları yeni karar nedeniyle ciddi oranlarda düşmüştü. Kredi kartı taksit imkanının serbest olduğu diğer sektörlerle rekabetimiz da engellenmişti.

Gerek TOBB nezdinde ve gerekse sektör temsilcileri olarak bu kararın sektörümüz açısından önemli bir daralmaya neden olduğunu her platformda dile getirmiştik. Yılbaşından bu yana yaptığımız girişimler ve çabalarımızın nihayet amacına ulaştığını görüyoruz. Bu kanun ile, bir nebze olsun sektörün sıkıntısının giderildiğini düşünüyoruz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!