Validebağ direnişi

Güncelleme Tarihi:

Validebağ direnişi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2014 01:08

Üsküdar, Validebağ Korusu’nun yanında bulunan Raufpaşa Sokak üzerindeki yeşil alana yapılmak istenen cami için açılan davada bilirkişinin ‘olumsuz’ rapor vermesine rağmen, Üsküdar Belediyesi ekipleri şafak vakti çalışma başlattı.

Haberin Devamı

Otopark olarak da kullanılan alandaki araçlar saat 05.00 sıralarında çekiciler ile götürüldü. İnşaat alanının önünde toplanan mahalleli, zabıta aracıyla inşaata bariyer getirilmesine tepki gösterdi. Zabıtanın inşaat girişine bariyerleri koymasına engel olmak isteyen mahalleliler ile görevliler arasında arbede yaşandı. Grubun bariyerleri kaldırmaya çalışması üzerine çevik kuvvet polisi mahalleliyi önce kalkanlarla uzaklaştırmaya çalıştı ardından biber gazıyla müdahale etti. “Hükümet elini korumuzdan çek” ve “Bu daha başlangıç mücadeleye devam” şeklinde sloganlar atan mahalleli, ‘Validebağ Korusu tehlikede’ yazılı pankart da açtı. Polis ve zabıtanın önlemleri altında kazılara başlandı. Bir süre sonra Validebağ sakinlerinin avukatı Gülsün Özdemir, 7. İdare Mahkemesi’nin Validebağ Korusu’nda başlayan inşaatla ilgili “yürütmeyi durdurma” kararı verdiğini açıkladı. İnşaatın durdurulması için Validebağ sakinlerinin 6 ayrı dava açtığını anlatan Özdemir, karar yazısını alır almaz inşaatın durdurulması için belediyeye başvuracaklarını söyledi. Mahalle sakinleri, karara rağmen buradaki bekleyişlerini sürdürdüler.

Haberin Devamı

Arsanın imar planında ‘dini tesis’ alanı olarak geçtiğini ifade eden Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ise, “İnşaatın koruya taşacak hiçbir yanı, inşaatın yapımını durduracak herhangi bir yargı kararı da yoktur” dedi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yazılı açıklamada ise Validebağ Korusu’nun imara açılacağı iddiaları yalanlandı. Mahalle sakinlerine destek vermek için parkın bulunduğu alana gelen eski İBB Başkanı Ali Müfit Gürtuna da, “Burası 3 tane büyük sitenin ortasında küçük bir yer. Bu sitelerin her birinin yanında camiler var ama o camilerde insan yok” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!