Direkten dönen hayat

Güncelleme Tarihi:

Direkten dönen hayat
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2014 23:46

Barda silahlı saldırıya uğrayan ve ayrıca milli takım arkadaşları Hakan Çalhanoğlu ve Ömer Toprak’ı silahla tehdit etmekle suçlanan Gökhan Töre, zorlu bir çocukluk geçirdi. Töre’nin hayatı bir trajediye dönüşmekten son anda kurtuldu.

Haberin Devamı

GÖKHAN Töre... ‘Soyadıyla müsemma’ olayların kahramanı. Yaşadıkları epeyce bir ‘sokak töresi’... Gökhan Töre iyi futbolcu ve iyi bir insan mı? İyi futbolcunun cevabı en azından istatistiklere bakılarak verilebilir. Ancak iyi insanın karnesini çıkarmak için ‘iyilikler ve kötülükler istatistiği’ yetmez. Dostoyevski’nin başat konusu insan ruhunu çözmek, rakip takımın oyun anlayışını çözmeye benzemez. Yine de Töre olaylarına bakarken klişe yaklaşımla içine doğduğu hayatın şartlarına göz atmak; bugüne kadarki duraklarından bazı alıntılar yapmak elzem. İki yıllık Türkiye macerasında ‘iki silahlı eylem’ atağı yaptı. Birinde ‘mağdur’ diğerinde, ‘mütecaviz’ rölünde karşımıza çıktı. Fenerbahçe derbisi sonrası gittiği barda silahlı saldırıya maruz kaldı ve omuzundan yaralandı. Daha öncesinde ise, (Ekim 2013’te) silahlı bir arkadaşıyla milli takım arkadaşları Ömer Toprak ve Hakan Çalhanoğlu’nu tehdit ettiği ortaya çıktı. Teferruata girmeye mahal yok, artık herkes biliyor. Az bilinense Töre’nin hayatı:

Haberin Devamı

FUTBOLA 3 YAŞINDA PARKLARDA BAŞLIYOR

Samsun’dan Almanya’ya göç eden ailesi 92 doğumlu Töre’yi bir yetimhaneye verdi. Dedesi Sabri Bey, bir kaç yıl sonra onu yetimhaneden aldı ve ölene kadar da ‘babalık’ etti. Beşiktaş dergisine Kasım 2013’te verdiği röportajda şöyle diyor: “Futbola 3 yaşımdayken parklarda oynayarak başladım. En büyük destekçim ise rahmetli dedemdi. O beni bir kulübe yazdırdı. Her gün antrenmanlara götürüp getirirdi. Tüm maçlarımı da kaçırmadan izlerdi. Ona çok şey borçluyum.” Ay-yıldızı da dedesinin vasiyetinden ötürü seçer. TRTSpor’daki bir röportajında Türkiye’yi neden seçtiği sorusuna “Çünkü bu ölüm döşeğinde yatan dedemin benden son isteğiydi“ diye cevaplar. Alman efsanesi Horst Hrubesch’in onu Panzer yapma girişimlerine kayıtsız kalır. Ve 2006’da dedesini kanserden kaybeder. Koluna dedesinin adını dövme yapar. Chelsea’ye transfer olduğunda anne babası da ortaya çıkar!

YEDiĞi KURŞUNLAR FAiLi MEÇHUL OLDU

Lise mezunu ve oğlak burcu. Old school, Hip-Hop ve R&B sevdiği müzik türleri. Sinemaya gitmeyi ve kafes dövüşü yapmayı seviyor. Spor arabalarını da... Barda yaralandığı olaydan sonra bu tür yerlere uğramaz olmuş. Bu durum elbtte onu kârına. Nihayetinde içinde yer aldığı iki büyük olayda trajedi direkten döndü! Töre yaşadığı olaylarda krizi iyi yönetemedi. Tüm kamuouyu önünde Hakan ve Ömer’den özür dileyip yaşananları tüm çıplaklığıyla anlatıp uğradığı zararı daha da azaltabilirdi. Peki ya mağdur olduğu bar olayı? Soran eden var mı, ona kurşun sıkan adam nerede? Bundan sonra Töre’nin sadece golleri, asistleri ve kupalarıyla manşet olması dileğiyle...

GiDiNCE LEVERKUSEN BAYRAM ETTi

Haberin Devamı

Töre, meşin yuvarlağın peşinden ilk kez 99’da Dellbrück’te koşmaya başlar. Aynı sezon Bayer Leverkusen’e geçer. Bu kulübün genç takımıyla Real Madrid’in genç takımına iki gol atmışlığı vardır. Kabiliyetlidir ki Chelsea kapar. Ancak “Onu kaptırdığınız için üzgün müsünüz” sorusuna Bayer, “Daha çok kurtulduğumuza seviniyoruz” yanıtını verir. ‘Takımdan ayrı düz koşu’ yapan, içe kapanık bir görüntü veren Töre, insanlara çabuk ısınmıyor ama güvendiğinde de sıkı bir ‘kanka’ oluyor. Anahtar kelimesi ‘güven’. Güven duydukları için o “Tanısanız çok seversiniz” karakteridir.

7 yaşında Leverkusen’e 17’de chelsea’ye

- Chelsea altyapısında şampiyonluklar yaşadı.
- Carlo Ancelotti tarafından A takımına alındı ama oynama şansı bulamadı.
- Chelsea’ye getiren F.Arnesen, Hamburg’a gidince onu da götürdü. Burada takımın önemli bir parçası oldu.
- Çok istemese de Rubin Kazan’a transfer oldu.
- Geçen sezon kiralık geldiği Beşiktaş, bu sezon başında bonservisini aldı.
- Milli Takım’a ilk olarak Guus Hiddink aldı. Tarih 10 Ağustos 2011.

Haberin Devamı

- Samsunlu gurbetçi bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi.
- Biri kız diğeri erkek olmak üzere iki kardeşi var.
- Hayatta en çok Sabri dedesini sevdi ve unutamadı.
- Ay yıldızlı formayı giymek dedesinin vasiyetiydi.
- Kafes dövüşüne ilgisi var ve yapmayı çok seviyor.
- Old school tarzı müzik dinliyor.
- Töre, spor arabalara düşkünlüğü ile biliniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!