Ebolayı yenen hemşire kahraman ilan edildi

Güncelleme Tarihi:

Ebolayı yenen hemşire kahraman ilan edildi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2014 10:59

Ebola virüsüne dair sadece kötü haberler gelmiyor. Afrika'da gönüllü çalışırken Ebola'ya yakalanan iki sağlık çalışanı virüsü yenmeyi başarırken Dünya Sağlık Örgütü de Ebola virüsü için aşının test edildiğini en kısa zamanda netice alınacağını bildirdi.

Haberin Devamı

Sierra Leone'de gönüllü olarak görev yaparken Ebola virüsü bulaşan ve tedavisi ülkesinde yapılan Norveçli kadın doktorun iyileştiği bildirildi. Ebola salgınıyla mücadele için Sınır Tanımayan Doktorlar ekibiyle gönüllü olarak Sierra Leone'de iken virüsün bulaştığı 30 yaşındaki Norveçli doktor Silje Lehne Michalsen'ın "hastalığı atlattığı açıklandı.

"2 HAFTADIR GAYRET GÖSTEREN DOKTORLARIMA TEŞEKKÜRLER"

Virüsün bulaştığı tespit edildikten sonra Norveç hükümeti tarafından 5 Ekim'de Sierra Leone'ye gönderilen özel bir uçakla başkent Oslo'ya getirilen Michalsen, iki haftalık tedavisinin ardından tedavisini yapan meslektaşlarıyla düzenlediği basın toplantısında kameraların karşısına geçti.

Michalsen, artık sağlığına kavuştuğunu ve virüsü taşımadığını ileri sürerek, "Norveç'e getirilişimin kısa zamanda ve sorunsuz olması beni mutlu etti. Tedavi gördüğüm Ullevol Hastanesi'ndeki doktorlarıma 2 haftadır gösterdikleri gayret ve verdikleri destek için teşekkür ediyorum. Kendimi çok şanslı hissediyorum. Salgını hiç yaşamamış gibi sağlıklıyım. Afrika'da ise bu salgına maruz kalanların durumları çok daha ciddi" dedi.

Michalsen, Afrika'daki hastalara yardım etmek için tekrar gitmeye hazır olduğunu belirtirken, sosyal medyada kendisine yönelik olumlu tepkiler için teşekkür etti. Öte yandan çok sayıda Norveçli sağlıkçının gönüllü olarak bölgeye gitmek üzere başvuru yaptığı belirtildi.

Ebolayı yenen hemşire kahraman ilan edildi
TÜRKİYE’DE KORKU SALGINI

Haberin Devamı

Ebolayı yenen hemşire kahraman ilan edildi

İSPANYOL HEMŞİRE EBOLA'YI YENDİ KAHRAMAN İLAN EDİLDİ

Mehmet ÇİFTÇİ - MADRİD / (DHA)

İspanya'da iki rahibin tedavisini yürütürken Ebola virüsüne yakalanan hemşire Teresa Romero'nun yapılan ikinci analizinde de sonucun negatif çıktığı açıklandı. Ebola'yı yenen hemşire Romero ülkesinde kahraman ilan edildi.

İspanya ve Avrupa'da ilk Ebola virüsü bulaşma vakası olarak kayıtlara geçen ve 6 Ekim'den bu yana Madrid kentindeki Carlos III Hastanesinde tedavi gören kadın hemşire Teresa Romero'nın yakında taburcu olacağı ve normal hayatına devam edeceği belirtildi. Hastane yetkililerinden yapılan açıklamada, Romero'nun deneysel ilaç ile yürütülen tedavisine olumlu sonuç verdiği ve kanından bu virüsü tamamen yok ettiği vurgulandı.

Haberin Devamı

Bu müjdeli haberi alan İspanyol hemşirenin yakınları, "Teresa'da artık virüs yok. Ayağa kalkıyor ve kendi yemeğini yiyor. Mükemmel durumda. Bütün İspanya onunla beraber ve o bir kahraman" diye çığlıkları attı.

Ebolayı yenen hemşire kahraman ilan edildi

EBOLA AŞISI TEST EDİLECEK

Dünya Sağlık Örgütü, test edilmek üzere Kanada’dan Cenevre’ye Ebola aşısı gönderileceği belirtildi. Aşının özel bir uçakta eksi 80 derecedeki bir kutu ile gönderileceği ve aşının Cenevre’de Dünya Sağlık Örgütü yetkililerine teslim edileceği belirtildi.

Kanadalı yetkililer bu aşı örneklerinin geçen Ağustos ayında gönderileceğini belirtmelerine rağmen bazı bürokratik işlemler nedeniyle geciktiğini şimdi ise gerekli işlemlerin ve izinlerin alındığını bildirdi. İsviçre Hükümeti, Kanada Büyükelçiliği yetkilileri ve Dünya Sağlık Örgütü yetkilileri numunelerin kliniksel araştırmalarına derhal başlanacağını ve en kısa zamanda aşı hakkında netice alınacağını ve sonuçların halkla paylaşılacağını açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!