IŞİD Irak’ta taarruza geçti

Güncelleme Tarihi:

IŞİD Irak’ta taarruza geçti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2014 23:16

ABD’nin Kobani’ye yardım ulaştırmasının ardından saldırıların şiddetini artırmaya çalışan IŞİD, Irak’ta son iki günde 15 cephede eş zamanlı saldırılar gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

SURİYE’de Kürtlerin yaşadığı Kobani kentinde çatışmalar sürerken, terör örgütü Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD) bu kez Irak’ta önceki günden itibaren yaklaşık 15 cephede eşzamanlı saldırılar başlattı. Diyala’ya bağlı Türkmen kasabası Kartepe’de bilanço ağır. Reuters’e konuşan Peşmerge yetkilisi, IŞİD militanlarının önceki gün Peşmerge kılığına girerek Karatepe’ye baskın gerçekleştirdiğini söyledi. Ağır silahlarla üç koldan Karatepe’yi basan militanlar, 2’si çocuk 10 kişiyi katletti. Şii Türkmenlerin yaşadığı iki kasabayı ele geçiren militanlar, camileri havaya uçururken, aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu 30 kişiyi kaçırdı. IŞİD saldırısı nedeniyle 10 bin kişinin bölgeden kaçtığı belirtiliyor.

SİNCAR’A SALDIRI

CNN’e konuşan Peşmerge Bakanlığı’nda görevli Tuğgeneral Hazhar İsmail, IŞİD militanlarının önceki gün Sincar Dağı’na da saldırılar düzenlediğini bildirdi. Bu taarruzlarda Ezidilerin kutsal mekânlarının bulunduğu Şerafeddin köyü hedef oldu.
İsmail, “IŞİD köyü ele geçiremedi. Peşmerge güçleri saldırıyı püskürttü” dedi. Dün Irak’ın başka bölgeleri de çatışmalara sahne oldu. Selahaddin vilayetinin başkenti Tıkrit’in El-Haccac köyünde hava destekli ordu birlikleri ile IŞİD arasında çıkan çatışmada 15 IŞİD militan öldü. Musul kentinin güneyindeki En Naveran beldesinde Peşmerge güçleri ile IŞİD militanları arasında çıkan çatışmada 8 IŞİD militanı öldürüldü, 6’sı yaralandı. IŞİD militanları bomba yüklü bir askeri kamyonla Musul Barajı’nı çevreleyen güvenlik çemberindeki kontrol noktasına saldırı gerçekleştirdi. 6 Peşmerge üyesi öldü. 7’si ise ağır yaralandı. Diyala vilayetinde ordu ile terör örgütü IŞİD arasında çıkan çatışmada 11 militan öldü. Başkent Bağdat’ta ise dün düzenlenen iki bombalı saldırıda 12 kişi hayatını kaybetti. IKBY Başkanı Mesut Barzani, IŞİD’in, Irak ve Suriye’de hedef değiştirerek artık sadece Kürtlerle savaştığını iddia etti.

Haberin Devamı

İntihar komandosu Türkiye’den

IŞİD kaynakları, 19 Ekim’de Kobani’deki PKK bağlantılı YPG güçlerine yönelik intihar saldırısını örgüte Türkiye’den katılan bir Kürt militanın düzenlediğini açıkladı. Örgütün yayın organlarından yapılan açıklamada “İslam Devleti’nin Türkiyeli Kürt savaşçılarından Dadullah PKK’ya ağır darbe vurdu” denildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!