Almanya dijitalleşmeyi teşvik edecek

Güncelleme Tarihi:

Almanya dijitalleşmeyi teşvik edecek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2014 13:00

Alman telekomünikasyon, enformasyon ve teknoloji sektörü ile devletin ortaklaşa düzenlediği Ulusal Bilişim 2014 Zirvesinin sekizincisi Hamburg’da gerçekleşti.

Haberin Devamı

Bu yıl ’Dijital dünyada yaşama ve çalışma’ konu başlığı altında düzenlenen zirvenin açılışını Federal Ekonomi Bakanı Sigmar Gabriel Hamburg Eyalet Başbakanı Olaf Scholz ile birlikte yaptı. Açılışa aralarında federal bakanın yanı sıra sektörün çatı kuruluşu BITKOM Başkanı Dieter Kempf, DB, BMW, Telekom, IBM, SAP ve Siemens gibi çok sayıda şirket yönetici ve temsilcileri ile iş ve siyaset dünyasından yaklaşık 800 kişi katıldı.

Gabriel açılışta yaptığı konuşmada hükümetin gelecekte internet tabanlı hizmetlerin geliştirilmesini teşvik etmek istediğini kaydederek ‘Akıllı Dünya Servisi‘ olarak nitelendirilen dijitalleşmenin geleceği için 50 milyon Euro teşvik verileceğini ve bu teşviğin 2017 yılına kadar 500 milyar euroyu bulacağını belirtti.Geleneksel ve dijital ekonomi arasında hiçbir çelişki görmediğine vurgu yapan Gabriel, ‘’Almanya haklı olarak dünyanın sanayileşme alanı olarak biliniyor. Şimdi bu pozisyonumuzu dijitalleşerek korumalıyız’’dedi.

Bu alandaki gelişmenin ‘Endüstri 4.0’ platformu üzerinde yürütülmesi gerektiğine dikkat çeken Gabriel, bu alana makine, elektroteknik ve otomobil sektörlerinin dahil edileceğini belirtti. Gabriel, dijital gelişmenin ekonomiye katkısı olduğu kadar yaşam ve çalışma içinde büyük önem taşıdığına işaret eden Gabriel bunun üstesinde gelinmesi için eğitim ve meslek eğitimi gibi dijital dünyanın ekonomiye ve hayata uyumununda önemli olduğunu söyledi.

Federal İçişleri Bakanı Dr. Thomas de Maizière ise her şeyin internette halledilemeyeceğini belirterek, bizim öncelikli olarak givenli bir bilişim sistemine, kriminal suçlara karşı internet ortamında güvenlik ve daha etkili veri korumaya ihtiyacımız var dedi. Bilişim zirvesini ziyaret eden Başbakan Angela Merkel ise dijitalleşmenin ilk bakışta Almanya ve Avrupa için istihdam yeri kaybı şeklinde anlaşıldığını belirterek, biz dijitalleşmeyi başka alana yönlendirsek bile bundan karlı çıkılmaz ve daha fazla istihdam alanı kaybı olur.

Sonuç olarak bunu başarılı bir şekilde uygulayabilirsek dijitalleşmeden daha avantajlı çıkılır şeklinde ifadeler kullandı. Olaf Scholz ise Hamburg’un çoktan dijital bir metropol olduğunu belirterek, bir teknoloji, bir tekonolji ve sanayi ve bir medya merkezi olarak diğer katılımcılarla bunu daha ileriye götürmek için çalışacağız dedi.

Federal bakanlar farklı forumlara katılarak Telekom, DB, Siemens, BMW gibi şirket yöneticileri ile dijitalleşmenin geleceğini tartıştı. ‘Dijital ekonomide rekabet edebilirlik‘ forumuna Ekonomi ve Enerji Bakanı Sigmar Gabriel, ‘Şeffaflık, güvenlik ve güven- dijital geleceği şekillendirmek‘ forumuna İçişleri Bakanı Dr. Thomas de Maizière katılırken,‘Dijital dünyada yaşamak ve çalışmak’ konulu forumuna ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Andrea Nahles, Eğitim ve Araştırma Bakanı Prof. Dr. Johanna Wanka ve Sağlık Bakanı Hermann Gröhe katıldı.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!