130 bin Euro rüşvet aldığı iddiasıyla dava açıldı

Güncelleme Tarihi:

130 bin Euro rüşvet aldığı iddiasıyla dava açıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2014 12:36

Almanya'nın Aşağı Saksonya eyaletine bağlı Oldenburg kentinin kaymakamı Frank Eger (SPD) hakkında 130 bin Euro rüşvet aldığı iddiasıyla dava açıldı.

Haberin Devamı

Savcılık Eger’in 2007-2012 yılları arasında 60 farklı olaydan dolayı rüşvet aldığını iddia ederken, Eger bu iddiaları kabul etmedi. Halen görevinin başında olan ve bu ay sonunda kaymakamlık görevinden ayrılacağını açıklayan Eger, yaptığı açıklamada, eşi ile birlikte yaşlılar için tesis finanse etmek amacıyla şirket kurduklarını ve eşinin bu şirketin genel müdürü olduğunu, dolayısıyla bu paranın eşine komisyon olarak verildiğini belirtti.

Eger, bu paraların verildiğine dair yazılı kayıt yapılmadığını bildirdi. Mahkeme hakimi, Eger’in avukatının duruşma öncesi müvekkilinin 6 aydan az ceza alma durumu olup olmadığını sorduğunu belirterek, “Burada merak edilen, ceza 6 ayı geçtiği takdirde, kaymakamın emeklilik dahil devlet memurluğundan doğan tüm hakların elinden alınacak olması” dedi. Suçun kabul edilmesi durumunda ise 9 ila 11 ay arasında ceza olabileceğini belirten hakim, “Bu konuda herhangi bir anlaşma söz konusu olamaz” dedi.

13 yıldır aynı görevde bulunan Eger, yeniden aday olmadığı gibi bu ay sonunda görevinden ayrılacağını belirtti.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!