Press TV çalışanı kazayı anlattı

Güncelleme Tarihi:

Press TV çalışanı kazayı anlattı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2014 19:01

Suruç ilçesindeki trafik kazasında hayatını kaybeden, İran'da İngilizce yayın yapan Press TV muhabiri Serana Shim'in cenazesi İstanbul'a götürüldü.

Haberin Devamı

Otopsi işlemlerinin ardından Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırılan Shim'in cenazesi, akşam saatlerinde kardeşi Arkan El Sıbaı tarafından alındı. Morg önünde bekleyen Sıbaı, gazetecilere herhangi bir açıklama yapmadı. Ambulansa konulan cenazesi daha sonra uçakla İstanbul'a götürüldü.

PRESS TV MUHABİRİ SURUÇ'TAKİ KAZADA ÖLDÜ

Shim'in cenazesinin yarın Lübnan'a götürülmesi bekleniliyor.

Kazada yaralanan kameraman Judy July ise tedavi gördüğü Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinden İstanbul'a sevk edildi.

Bu arada July'nin, cumhuriyet savcısına verdiği ifadede, "Otomobili ben kullanıyordum, araç hızlı olduğu için yoldaki işaretleri fark edemediğim için kaza meydana geldi" dediği öğrenildi.

Önceki gün, Press TV adına, terör örgütü IŞİD ile bazı Kürt gruplar arasındaki çatışmaları takip etmek için bir hafta önce Suruç'a gelen ABD vatandaşı Serana Shim ve kameraman Judy July'nin içinde bulunduğu 31 AES 18 plakalı otomobil, Suruç-Şanlıurfa karayolunun 10. kilometresinde karşı yönden gelen Şükrü S'nin kullandığı 31 AES plakalı beton mikseriyle çarpışmıştı. Kazada Shim olay yerinde ölmüş, yaralanan July ise tedavi altına alınmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!