'Artık Akdeniz'de biz de varız'

Güncelleme Tarihi:

Artık Akdenizde biz de varız
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2014 17:55

Renkli görüntülere sahne olan Bodrum Cup Uluslararası Yelken Yarışları'nda, deniz kızını simgeleyen bir manken sürat botuyla yarış teknelerini dolaşıp yarışmacılara başarı diledi. Yarış komitesi başkanı Erman Aras, "Çok zevkli bir yarış olmasını bekliyoruz. Artık 'Akdeniz'de biz de varız' diyen guletler, yelkenlerini yeniledi" dedi.

Haberin Devamı

26. Bodrum Cup Uluslararası Yelken Yarışları, renkli görüntülerle başladı.

Havanın durgun olması nedeniyle yarışa katılan yelken sporcuları, Kara Ada açıklarında uzun süre rüzgarın çıkmasını bekledi. Yelkenler rüzgar alamayınca yarış iki saat ertelendi.
Bu süreyi değerlendirmek isteyen bazı yarışmacılar, oltayla balık avladı. Yarışlar sırasında deniz kızını simgeleyen bir manken de sürat botuyla yarış teknelerini dolaşarak yarışmacılara başarı diledi.

Yarışlar, yaklaşık 2 saatlik gecikme ile yeterli rüzgarın çıkmasıyla başlatıldı.

Artık Akdenizde biz de varız

YARIŞLARA 100 TEKNE KATILIYOR
Organizasyon hakkında bilgi veren Bodrum Cup Yarışları Komite Başkanı Erman Aras, 100 teknenin katıldığı yarışlarda ilk olarak ahşap olmayan yatların startının verildiğini, daha sonra ahşap teknelerin startının verileceğini kaydetti.

Artık Akdenizde biz de varız


67 YARIŞÇI TEKNESİ VAR
Teknelerden 67'sinin yarışçı teknesi olduğunu anlatan Aras, "İlk etabımız Bodrum-Bodrum etabı olacak. Yarış, Kalimnos-Leros, Yalıkavak-Bodrum etapları ile sona erecek. Bu yıl yine çok zevkli bir yarış olmasını bekliyoruz. Artık 'Akdeniz'de biz de varız' diyen guletler, yelkenlerini yeniledi" dedi.

Haberin Devamı

Artık Akdenizde biz de varız


ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLER VAR
Aras, yat yarışlarının dışında etkinliklere çeşitlilik kazandırmak amacıyla yemek, fotoğraf çekme yarışmaları gibi etkinlikler de yapacaklarını anlattı.
Yarışlarda, engelliler için hazırlatılan bir tekne de denize açıldı. Teknede bulunan engelliler, yarışmaları denizden izleme fırsatı buldu.

ŞEYHİN 110 METRELİK YATI DA ORADA
Öte yandan eylül ayından bu yana Bodrum Limanı'nda demirli bulunan Dubai Şeyhi Abdullah Al Futtaim'in 110 metre uzunluğundaki mega lüks motor yatı "Radiant" da limandan çıkarak yarışların yapıldığı alana demirledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!