Çatıda ilginç MOBESE teşekkürü

Güncelleme Tarihi:

Çatıda ilginç MOBESE teşekkürü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2014 17:29

MERSİN’de hava almak için çalıştığı işhanının çatısına çıkan kadın MOBESE kameralarından fark edilip intihar girişiminde bulunduğu sanılınca binaya ekip sevk edildi. Hava almaya çıktığını söyleyen kadın, polisin duyarlılığına arkadaşlarıyla aynı çatıya çıkıp ’Teşekkürler MOBESE’ yazısı açarak teşekkür etti.

Haberin Devamı

Kent içerisinde gerçekleşen olayların takibinde, 122 ayrı noktada 126 kamera ile hizmet veren Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu (MOBESE) ekranlarında, şüpheli davranışlarda bulunan bir kadın tespit edildi. Merkez Akdeniz İlçesi İsmet İnönü Bulvarı üzerindeki Yaşat İş hanı çatısında, korkuluklara yakın bir şekilde dolaşan kadının hareketlerinden şüphelenen görevliler MOBESE ile kadını yakından izleyerek durumu kontrol etmesi için iş hanının olduğu bölgeye ekip sevk etti. Ekipler, MOBESE’nin 720 metre mesafeden tespit ettiği iş hanının çatısına ulaşıp inceleme yaptı. İş hanında çalıştığı anlaşılan kadını arayan ekipler, kadının hava almak için çatıya çıktığını tespit etti. Ekiplerin MOBESE sistemi ile yönlendirildiğini öğrenen kadın, Muhabere Elektronik Şubesi ekiplerinin olaya erken müdahale etmesi ve duyarlılığı karşısında şaşırdı.

TEŞEKKÜRLER MOBESE

Olayın üzerinden kısa bir süre sonra aynı çatıda hareketlilik tespit eden MOBESE görevlileri, iki erkek ve bir kadının çatıya pankart astığını belirledi. Telsiz anonsuyla aynı çatıya sevk edilen ekipler, çatıya ulaştıklarında ’Teşekkürler MOBESE’ yazılı pankart ile karşılaşınca şok oldu. Kimliği açıklanmayan kadın, polislerin ve olayı takip eden MOBESE’nin duyarlılığı karşısında mutlu olduğunu ifade etmek için böyle girişimde bulunduğunu söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!