Babası tarafından taşlanarak öldürüldü

Güncelleme Tarihi:

Babası tarafından taşlanarak öldürüldü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2014 17:51

Suriye'de IŞİD kontrolündeki Hama'da çekildiği iddia edilen bir videoda, zina yapmakla suçlanan genç bir kadının, aralarında babası ve silahlı kişilerin de bulunduğu erkekler tarafından taşlanarak öldürüldüğü görülüyor.

Haberin Devamı

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, Ağustos ya da Eylül'de gerçekleşen ancak yeni ortaya çıkan bu olayın IŞİD'in Suriyeli kadınları hedef alan üçüncü infaz eylemi olduğunu belirtti.

Videoda kimliği belli olmayan bir baba, zina yapmakla suçlanan kızının beline ip bağlayarak onu sürüklüyor. Yere çömelen genç kadın, babasından kendisini affetmesini istiyor. Ancak IŞİD militanları kadının bu isteğine karşı çıkıyor baba da ilk taşı atan kişi oluyor. Genç kadının canını alan son ve en büyük taşı da yine babasının attığı görülüyor.

Haberin Devamı

Reuters'ın haberine göre, El Kaide'nin Suriye kolu El Nusra kontrolündeki İdlib'de de zina yapmakla suçlanan bir erkek taşlanarak öldürüldü. Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, kurbanın, zina suçlamasıyla öldürülen ilk erkek olarak kayıtlara geçtiğini bildirdi.

İki olayın birbiriyle ilgisi olmadığı düşünülüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!