Kayıp dağcı 46 saat sonra bulundu

Güncelleme Tarihi:

Kayıp dağcı 46 saat sonra bulundu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2014 01:04

Ankara’dan tırmanış yapmak için 10 kişilik grupla gittiği Niğde’deki Aladağlar’ın 3 bin 734 metrelik Kaldı Zirvesi’ne tırmanan, dönüş yolunda ise kendinden haber alınamayan 43 yaşındaki amatör doğcı Tarkan Kuvulmaz, 46 saat sonra bulundu. Hava sıcaklığının eksi 15 dereceye düştüğü Aladağlar’da 2 gece geçiren Kuvulmaz, helikopterle hastaneye sevk edildi.

Haberin Devamı

Gezginlerin Rotası Dağcılık ve Doğa Sporları Kulüp Merkezi üyesi 10 dağcı, 17 Ekim'de Niğde’nin Çamardı ilçesindeki Aladağlar'ın, Kızılkaya ve Demirkazık'ın ardından, 3 bin 734 metre ile en yüksek üçüncü zirvesi olan Kaldı Zirvesi'ne tırmandı. Dağcılar 19 Ekim'de dönüşe geçti. Dönüş yolunda 1 çocuk babası Tarkan Kuvulmaz yorulduğunu söyleyerek dinlenmek istedi. Arkadaşlarının bir daha haber alamadığı Tarkan Kuvulmaz için arama-kurtarma çalışması başlatıldı. Sıcaklığın gündüz sıfırın altında 9 gece ise sıfırın altında 15 dereceye düştüğü iklim şartlarında ekipler, havanın kararması üzerine önceki gün saat 19.00 sıralarında arama kurtarma çalışmasına ara verdi. Arama kurtarma çalışmasına dün sabah saat 09.00 sıralarında yeniden başlandı. Bir gün öncesine oranla güneşli bir havada yapılan çalışma sırasında saat 12.30'a geldiğinde Tarkan Kuvulmaz'ın kayıp olarak bildirildiği Alaca Zirvesi'nin 1000 metre güneyinde spor ayakkabılarının üzerine giydiği kramponları bulundu. Aynı bölgeden aşağıya doğru sağlıklı ayak izleri de saptanınca Tarkan Kuvulmaz'ın sağ bulunma ihtimali güçlendi. Bu gelişme üzerine bölgede çalışmalar yoğunlaştırılırken, yaklaşık yarım saat sonra da Kuvulmaz'a sağ olarak ulaşıldı. Tipi ve eksi 15 dereceyi bulan soğukta 2 gece geçiren Tarkan Kuvulmaz'a bölgeye sevk edilen sağlık ekipleri ilk müdahaleyi yaptı.
Kaybolduktan 46 saat sonra bulunan ve oldukça bitkin olduğu belirtilen Tarkan Kuvulmaz helikopterle hastaneye sevk edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!