Yarsuvat: Liste değil intikam timi

Güncelleme Tarihi:

Yarsuvat: Liste değil intikam timi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2014 16:50

Galatasaray Kulübü Başkan adayı Duygun Yarsuvat, başkanlık yarışındaki rakibi Alp Yalman'ın listesinin belli kişiler tarafından desteklendiğini ve listenin bir intikam timi olarak oluşturulduğunun görüldüğünü iddia etti.

Haberin Devamı

Türk Telekom Arena'da yönetim kurulu listesinde bulunan isimlerle birlikte medyanın karşısına çıkan Yarsuvat, genel kurulda oy almak ve Galatasaray'a hizmet için bir araya geldiklerini kaydetti. Duygun Yarsuvat seçimde yarışacağı Alp Yalman ve ekibinin belli kişiler tarafından desteklendiğini belirterek, "Karşı tarafın listesinin bir intikam timi olarak oluşturulduğunu görüyorsunuz. Bunlar yanlış şeyler biz bunları kaldırmak istiyoruz." diye konuştu.
Kısa dönem içinde giderleri azaltmayı hedeflediklerini ifade eden Yarsuvat, "Sporda başarı ile gelirlerimizi arttıracağız. Spor kulüplerinin esas mali kaynağı başarıdır. Bu başarıyı sağladığımız sürece kazancımızda artacaktır. Kulüp olarak mali açıdan zor durumda olmamız nedeniyle ilk iş olarak UEFA standartlarına ve fair play standartlarına uyma zorunluluğuna uyacağız." diye konuştu.

Yarsuvat: Liste değil intikam timi


KADRODA DARALMAYI PLANLIYORUZ

Futbol takımının geniş bir kadrosunun bulunduğunu bu kadroda daralmayı planladıklarını kaydeden Yarsuvat, "Kadromuzda yapacağımız daralma ile mali açıdan bir takım zorlukları yenebileceğimizi düşünüyoruz. Sportif başarıda taviz vermeden yolumuza devam edeceğiz. Kadroda şu anda 41 tane oyuncu var bunların 22'sini ancak kullanabiliyoruz. Diğer oyuncular şu anda ölü yatırım gibi durmaktadır, aslında bu oyuncular cevherdir. İyi kadro olduğu için bunlardan istifa edemiyoruz. Biz bunu paraya çevirmek istiyoruz." dedi.
Duygun Yarsuvat, Ünal Aysal döneminde kurumsallaşma adına geniş bir idari kadro oluşturduğunu bunu azaltmayı da hedeflediklerini kaydetti.

İLK İCRAATI NE OLACAK

Galatasaray Kulübü'ne başkan olması halinde Duygun Yarsuvat, yapacağı ilk icraatı da açıkladı. Yarsuvat, "Göreve gelirsek önce oturup mali ve hukuku tabloyu ortaya çıkaracağız. Neyi devraldığımızı göreceğiz. Tablo menfi de negatif de çıksa bu sezon 4. yıldızı almak için uğraşacağız. Birinci öncelikli hedefimiz budur. Galatasaray'ın mali tablosunu düzeltmek zorundayız. Kulübün röntgenini çekeceğiz." şeklinde konuştu.
210 günlük görev süresinin bitiminde mayıs 2015'te temiz bir Galatasaray bırakmak istediğini ifade eden Yarsuvat, "Bizim yönetim kurulundan da aday olmak isteyen arkadaşlar olacaktır. Kimseyi aday göstermem. Görev almak isteyenler ortaya çıkacaktır. Temiz bir Galatasaray'ı bırakacağım. Benim başka bir hırsım yok." diye konuştu.

ÜNAL AYSAL YÖNETİMİNİN DEVAMI MI?

Öte yandan basın toplantısında bir gazetecinin, 'Sizin yönetim listenizde Ünal Aysal döneminde görev yapmış isimlerde var. Sizin yönetim kurulu Ünal Aysal'ın yönetim kurulunun devam mı?' sorusuna ise Duygun Yarsuvat, şöyle cevap verdi:

"Biz Ünal Aysal'ın devamı değiliz. Tabii ki öyle olduğumuz söyleniyor ancak her isteyen istediğini söyleyebilir. Ünal Aysal yönetiminden listemde üç kişinin bulunması istikrar için var. Devamı sağlayabilmek için eski yönetimin devam etmesi gerekir. Kulübün hayatı noktalarında devamı sağlamak için bu arkadaşlar bizimle. Unutmayın ben Ünal Aysal'ın seçime girdiği zaman karşısında aday konumunda bulunan Mehmet Helvacı'nın yanındaydım. Ünal Aysal ile asla bir bağlantım yoktur. Ünal Aysal'ın tek adamlılığı Galatasaray'ı bu hale getirmiştir."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!