Galatasaraylı kürekçilerden federasyona öfke: Bize komplo kurdular

Güncelleme Tarihi:

Galatasaraylı kürekçilerden federasyona öfke: Bize komplo kurdular
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2014 16:06

Kürek Federasyonu'nun son dakikada yarış programını değiştirmesi nedeniyle Türkiye Kupası'na katılmayan Galatasaraylı kürekçiler federasyona öfke saçtı. Şube kaptanı Murat Atay ile menajer Mehmet Mumcuoğlu, "Federasyon her işte Fenerbahçe'yi kayırıyor. Bize komplo kurdular" dediler.

Haberin Devamı

Galatasaray Kulübü Kürek Şubesi Kaptanı Murat Atay ile Şube Menajeri Mehmet Mumcuoğlu, kamuoyunda büyük yankı yaratan Türkiye Kupası yarışlarına katılmama gerekçelerini anlattı.
Kürek Federasyonu Başkanı İlhami İşseven'e ağır suçlamalar yönelten Atay ve Mumcuoğlu, federasyonun Fenerbahçe'yi kayırdığını iddia etti. Atay ve Mumcuoğlu'nun açıklamaları şöyle:

MURAT ATAY

PROGRAMI SON ANDA DEĞİŞTİRDİLER
- Kürek dünyanın en zor kabul edilen birkaç sporundan biri. Federasyon geçen senenin başında bir liste yayınladı. Bu listede bu seneye özel olarak 20 Eylül’de tek ayaklı bir şekilde 2014’ün Türkiye Kupası yapılacaktı. Biz de bu çerçevede bir planlama yaptık. 20 eylüldeki yarışa katılmayı planlıyorduk. Daha sonra dendi ki; "20 Eylülde olması gereken Türkiye Kupası 27 Eylül’de başlayan ve Ekim'in sonuna kadar devam eden 3 ayaklı, 4 bin yarışları şeklinde yapılacak." Böyle olunca Türkiye Kupası’na katılmadık.

Haberin Devamı

Galatasaraylı kürekçilerden federasyona öfke: Bize komplo kurdular

ÇAĞLAR ÖZDEMİR BİZDEN ÖZÜR DİLEMELİ
- Fenerbahçe şube kaptanı Çağlar Özdemir eğer 'Galatasaray federasyonu protesto ediyor' demişs, bizden özür dilemeli. Çünkü geçmiş yıllarda Fenerbahçe’nin de katılmadığı yarışlar olmuştur.

BİZE YALAN SÖYLEYİP KOMPLO KURDULAR
- Bu dönemde talihsiz ve saçma bir deklarasyon okudum. Federasyon başkanı yaptırımlardan, kürekçilerin cezalandırılacağından bahsetmiş. Sebebimiz bir protesto değildi. Federasyonun yapmış olduğu değişiklikler rahatsız etti. Birincisi biz Kupa’dan çekilmedik, bir planlama neticesinde Kupa’ya katılmadık. İkincisi ise; açık ve net söylüyorum bana yalan ile verilmiş sözlerin tutulmaması ve bunuda sanki biz kampa katılmazsak milli takımdan çekiliyormuşuz havasının yaratılması için bir komplo yapılmıştır.

Galatasaraylı kürekçilerden federasyona öfke: Bize komplo kurdular

MEHMET MUMCUOĞLU

FENERBAHÇE YÖNETCİSİ İDİ FEDERASYON BAŞKANI OLDU
- Öncelikle Federasyon Başkanı İlhami İşseven, Fenerbahçe’nin eski yöneticisi ve şube kaptanı daha sonra nasıl olduysa bir şekilde Federasyon Başkanı oldu. 4 sene başarısız bir dönem geçirdi. 2 sene önce tekrar bir seçime girdi. Girerken de bir başka başkan adayı Ozan Bayülken o da Fenerbahçe’nin eski şube kaptanı, İlhami İşseven’in yönetimine girdi. Bizim bildiğimiz Aziz Yıldırım bu iki başkan adayını birleştirdi. Bu şekilde bir seçime girdiler. İnsanlara tekneler dağıtarak, çakma kulüpler kurarak federasyonu ele geçirdiler.

Haberin Devamı

Galatasaraylı kürekçilerden federasyona öfke: Bize komplo kurdular

MİLLİ TAKIMDA SPORCULARIMIZA İYİ DAVRANILMADI
- Hepimiz biliyoruz ki federasyonun yönetim kurulu toplanmıyor bile imza defteri kapı kapı dolaşıyor. Bütün kararları Ozan Bayülken alıyor. Önemli birşey olduğu zamanda İlhami İşseven devreye giriyor. Sonra biz sporcuları kampa gönderdik. Kampta sporcularımıza iyi davranılmadı, yeterli imkanlar sağlanmadı. Bu şekilde güvensizlik ortamı büyümeye devam etti.


BİZİM BAŞARILI OLDUĞUMUZ YARIŞLAR KALDIRILDI
- Bunun yanında talimatlar istenildiği gibi değiştiriliyor. Geçen sene bizim başarılı olduğumuz yarışlar kaldırıldı. Fenerbahçe'nin başarılı olduğu yarışlarla Türkiye Şampiyonası yapıldı. Biz o yarışlarada katıldık bu sefer yarışlarda birçok sıkıntı çıkartıldı.

Haberin Devamı

MİLLİ TAKIM HOCASI AMA TÜRKİYE'YE GELEMİYOR
- Federasyon görevden ayrılacaktı bizim başarılarımız sayesinde görevde kaldılar. Diyorlar ki biz yaptık. Tamam, helali hoş olsun desinler ama hep beraber yapılır bu işler. Bizim milli takım antrenörümüz Sırp milli takımını da çalıştırıyor. Açın bakın çalışma programlarını, her şey aynı. Adam Türkiye'ye gelemiyor kamplar sürekli Sırbistan'da yapılıyor. Çünkü adamın orada görevi var.

TAYTLARDA FENERİUM YAZIYOR
- Federasyonu oraya getiren Aziz Yıldırım ve Fenerbahçe. İnsanlar nasıl Fenerbahçe'ye yakın olmadan görev yapacak! Yakın olmazsa görevde kalamaz. Taytları yapıyorlar, bakıyoruz etiketlerde Fenerium yazıyor. Federasyon Fenerbahçe'den para alıyor, malzeme alıyor. Sponsoru Fenerium olan bir federasyon hangi kulübe yakın olabilir ki?

Haberin Devamı

Galatasaraylı kürekçilerden federasyona öfke: Bize komplo kurdular

BİZİM KAZANDIĞIMIZ KUPAYI FENERBAHÇE'YE VERDİLER
Geçen sene Kadir Has Üniversitesi bir yarış düzenledi. Önemsiz bir yarış ama tecrübe olsun diye katıldık. Bülten hazırlanıyor ve bültende kupa nasıl verilecek belli değil. 8 yarışın 6'sına katıldık 5'ini kazandık birinci biziz. Sonra birinci açıklanıyor; Fenerbahçe. Başımdan aşağı kaynar sular döküldü. Dedim nasıl oluyor bu? Şöyle böyle dediler. Açtım bütün puanlama sistemlerinde hesapladım. Her koşulda birinci biziz. Bizim kazandığımız kupayı Fenerbahçe'ye verdiler.

GALATASARAYLI HAKEMLER GELMESİN DİYE...
- Dedik Galatasaraylı hakemlerde olsun tedirgin olsunlar biraz. Çocuklar toplandı gidecekler, hakem semineri iptal edildi. Niye diye sorduk yeterli hakem var dediler. Küreği bitirdi bu federasyon, yarışlara katılan kalmadı. Bu federasyon ne yapmış Türk küreği için? Kulüpleri teşvik mi etmiş? Pastanın büyümesini istemiyorlar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!