Totti'ye ceza yok Ünal Aysal'a var!

Güncelleme Tarihi:

Tottiye ceza yok Ünal Aysala var
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2014 15:40

PFDK, "Cüney Çakır şaibeli" diyen Ünal Aysal'a 30 gün ceza verdi. İtalya'da geçen hafta Roma kaptanı Totti, Juventus takımı için "Şikeci" demesine rağmen ceza almadı. İtalyanlar bunu 'düşünce özgürlüğü' olarak değerlendirdi. MHK'nin eski başkanı Yusuf Namoğlu bu durum için, "Aysal'ın sözleri düşünce özgürlüğüne girer. Kurumlar onu cezalandırmamalı" yorumunu yaptı.

Haberin Devamı

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, derbi maçın hakemi Cüneyt Çakır hakkında söylediği, "Çakır, Galatasaray maçlarında şaibeli bir hakemdir. TFF bize bu atamayla gözdağı vermek istiyor" açıklaması yüzünden PFDK'den 30 gün hak mahrumiyeti cezası aldı.
Aysal'ın Çakır hakkındaki düşüncelerini ifade etmesinden dolayı ceza almasının ardından, bu olayın Avrupa'daki benzerleri gündeme geldi. Bunlardan en günceli Roma'nın efsane kaptanı Francesco Totti'nin, Serie A'da 3-2 Juventus'a yenildikleri maçtan sonra yaptığı açıklamaydı.

TOTTI: JUVENTUS ŞİKEDEN CEZA ALMIŞ BİR KULÜP
Efsane golcü, hakemin ceza saha dışında yapılan müdahalelerde iki defa penaltı kararı vermesi ile ilgili olarak hakemi eleştirmiş ve rakip takım hakkında, "Şike ve şikecilikten tescilli bir kulüp" ifadesini kullandı. İtalya Futbol Federasyonu ise bu sözleri 'düşünce özgürlüğü' olarak değerlerdirip, Totti'ye herhangi bir ceza vermemişti. Bunun sonucunda Totti, geçen haftaki Chievo maçında takımdaki yerini aldı.

Haberin Devamı

HAKEM DERNEĞİ DE KINAMIŞTI
Ünal Aysal'ın Cüneyt Çakır hakkındaki sözlerine Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği de tepki göstererek, Aysal'ı kınayan bir bildiri yayınlamıştı.
Fakat hakem dünyasında konuya farklı bakan ve TFF'nin bu uygulamasının yanlış olduğunu düşünen önemli isimler de var. Onlardan biri de Merkez Hakem Kurulu'nun eski başkanı Yusuf Namoğlu.

NAMOĞLU: AVRUPALILAR OLAYLARA FARKLI BAKIYOR
Radyospor'dan Özgür Sancar'ın sorularını yanıtlayan Namoğlu, bu konudaki düşüncelerini şöyle dile getirdi:
"Totti çok önemli açıklamalar yaptı. Juventus'un şike yaptığından bahsetti. Ceza almadı. Çünkü Avrupa'da konuya bakış açısı farklı. Orada demokrasi var, ülkemizde hâlâ cezalandırma sistemiyle kurumlar yönetilmeye çalışılıyor. Bu konu düşüncenin ifadesi özgürlüğüne girer. Bir demokrasi meselesidir. Söz söyleyeni böyle cezalandırırsanız, o zaman düşünce özgürlüğünü ortadan kaldırmış olursunuz. Sözü söyleyen hakkında, söylenenlerden alınanlar dava açabilirler; bu ayrı bir şey. Ama TFF bunu cezalandırmaya kalkarsa, sporda demokrasi, eşitlikten bahsedemeyiz.

Haberin Devamı

AYSAL DA FİKRİTİ İFADE ETTİ
Ülkemizde her anlamda ve futbolda demokrasi yerine cezalandırma sistemi hakim oluyor. Ünal Aysal, fikrini ifade etmişti. Totti de fikrini ifade etmiştir. Aysal ceza görmüştür. Totti görmemiştir. Avrupa'yla aramızda işte böylesine büyük bir farklılık var."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!