Egem markasını dünya tanıyacak

Güncelleme Tarihi:

Egem markasını dünya tanıyacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2014 01:04

İZMİR merkezli Egem Unlu Mamüller, Manisa’nın Turgutlu İlçesi’nde yaklaşık 23 milyon liralık yatırımla hayata geçirdiği tesiste, katkısız un üretecek. Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Tezcan sanayi tipinin yanısıra ev tipi un da üreteceklerini, başta Ege Bölgesi olmak üzere tüm Türkiye’yi ‘Egem’ markası tanıştıracaklarını söyledi.

Haberin Devamı

Turgutlu’daki tesiste 48 kişiyi istihdam ettiklerini belirten Tezcan, “Ürettiğimiz unları ‘Egem’ markasıyla Filistin, Ürdün Suudi Arabistan, Dubai gibi ülkelere de ihraç edeceğiz. Yurtiçinde de bilinen tüm zincir mağazalarda ve marketlerde ürünümüzü bulabilirsiniz” dedi.

ÇİFTÇİYLE ANLAŞILDI

Doğal, katkısız ürün yetiştirmek adına çiftçilere sertifikalı buğday tohumu dağıttıklarını ve onlarla işbirliği yaptıklarını da aktaran Tezcan, “Türkiye’deki ilk katkısız unu üretmekten mutluluk ve gurur duyuyoruz. Menemen bölgesinde 18 çiftçimize sertifikalı tohumlarımızı dağıttık. Toplam 200 dönümlük arazide yetiştirilecek buğdayları da biz alıp işleyeceğiz. ‘Egem’ olarak yıllık satış hedefimiz ise 200 ton” dedi.

SAHİP ÇIKILMALI

Kentin, kendi un markalarını yaşatamadığını belirten Tezcan, “Eskiden ev unu anlamında Ege’de 3-4 büyük un firması varken bugün sadece bir tanesi faaliyetlerine devam ediyor. Biz İzmirlilerin Egem’e sahip çıkarak bölgenin ikinci büyük markası yapacağına inanıyoruz. Ürünleriminiz tamamı müşterilerimizin beklentileri doğrultusunda oluştu” dedi.

Haberin Devamı

KADINLARA EĞİTİM VERİLECEK

Sadece kar amacı güden bir kuruluş olmadıklarının da altını çizen Tezcan, “Topluma katkı sağlayacak pek çok konuda hazırlayacağımız projelerle öncülük edeceğiz. İlk projemiz ise iş kurmak isteyen küçük ve orta işletmeler için ‘Eğitim Atölyesi” yapmak. Burada kadınlarımıza yönelik çeşitli kurslar ile un çeşitlerinden üretilen ürünlerle ilgili eğitim vereceğiz. Ayrıca ekmek israfını önlemeye yönelik çalışmalar da yapacağız” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!