Yatlar rüzgarsız kaldı

Güncelleme Tarihi:

Yatlar rüzgarsız kaldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2014 01:04

MUĞLA’nın Bodrum İlçesi’nde bu yıl 26’ncı kez düzenlenen Bodrum Cup Uluslararası Yat Yarışları, yeterli rüzgar olmadığı için başlayamadı. Havanın durgun olması nedeniyle yatlar Kara Ada açıklarında uzun süre rüzgarın çıkmasını bekledi. Yatlar rüzgar alamayınca yelkenciler balık avladı, güneşlendi, denize girdi.

Haberin Devamı

Bodrum’da bu yıl 26’ncı kez düzenlenen Bodrum Cup Uluslararası Yelkenli Yat Yarışları’nın bugün saat 11.00’de Kara Ada açıklarından verilecek start için hazırlandı. Bodrum Cup Gulet, Bodrum Cup Gulet XL Bodrum Cup Mozaik Bodrum Cup Triandil, Bodrum Cup Classic Yacht, IRC, Katamaran, Cruiser, Cruiser XL kategorilerinde yarışacak 106 yat ile 35 organizasyon teknesi denizde beklemeye başladı.

BANDO YATÇILARI COŞTURDU

Saat 11.00’de verilmesi gereken start yeterli rüzgar olmayınca hakem komitesi tarafından tam dört kez ertelendi. Yatlar rüzgarsız Bodrum ile Yunanistan’a ait İstanköy (Kos) adası arasında saatlerce rüzgar bekledi.

Afyon’un Dinar İlçesi’nden gelen Belediye Bandosu, Çökertme, Harmandalı, Tosun Mehmetim gibi Bodrum yöresi oyunlarının yanı sıra Ege türkülerini çaldı. Rüzgar alamayan yatlardaki denizciler bol bol güneşlendi. Rüzgar bulamayan yatçılar yatçılıktaki ustalıklarını balık yakalayarak gösterdi.

Haberin Devamı

Yatlar rüzgarsız kaldı

DUBAİ ŞEYHİ’NİN DEV YATI DİKKAT ÇEKTİ

Bodrum’un Yalı Mahallesi’ndeki koyda demirli olan ve Dubai Şeyhi Abdullah Al Futtaim’ın akrabalarının bulunduğu 165 metre uzunluğundaki 300 milyon dolarlık süper lüks Radiant da denize açıldı. Al Futtaim ailesinin bireyleri yatın üzerinde bol bol yelkencilerin ve yarışçıların fotoğraflarını çekti. Manken Cansu Sarsılmaz ise giydiği beyaz kıyafeti ile yelkencileri selamladı.

Yat yarışlarının başlaması için hakem komitesi 3 saat bekleme kararı aldı. Yarışların başlamasından önce Bodrum Kalesi açıklarında toplanan yatlar renkli görüntülerin ortaya çıkmasına neden oldu.

Yarışların ikinci gününde yelkenciler 9 millik Bodrum Kilimli (Kalimnos) etabında, üçüncü gün ise 16 millik Kilimli- Leros adası etabında mücadele edecek. 4’üncü gün de yelkenciler 21 millik Leros-Yalıkavak etabının ardından son gün 25 Ekim’de 14 millik Yalıkavak Bodrum etabının ardından aynı akşam ödüller verilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!