12. Berlin Türk Filmleri Haftası Başlıyor

Güncelleme Tarihi:

12. Berlin Türk Filmleri Haftası Başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2014 15:37

Film haftası kapsamında fotoğraf sergisi açılacak ve bir de panel düzenlenecek.

Haberin Devamı

Berlin Türk Filmleri Haftası, 23 Ekim'de yönetmen Çağan Irmak'ın "Dedemin İnsanları" adlı filminin gösterimiyle başlıyor.

Berlin Eyalet Başbakanı Klaus Wowereit'ın himayesinde yapılan 12. Berlin Türk Filmleri Haftası çerçevesinde 16 film sinemaseverlerle buluşacak. Film haftası, 1 Kasım'da sona erecek. Filmler UCI Kinowelt Colesseum'da gösterilecek.

Açılışta, "Dedemin İnsanları" filminin başrol oyuncuları Gökçe Bahadır ve Yiğit Özşener'in yanı sıra yapımcılar Mustafa Oğuz, Ekrem Çatay ile sinema tarihçisi Burçak Evren sinemaseverlerle buluşacak. Alman sinema ve televizyon dünyasından çok sayıda tanınmış Türk kökenli yönetmen ve oyuncu da açılış galasının konukları arasında yer alıyor.

Türkiye'de çeşitli etkinliklerle kutlanan Türk sinemasının 100. yılı, Berlin Türk Filmleri Haftası'nın bu yılki ana temalarından birini oluşturuyor.

Bu bağlamda 24 Ekim'de de Berlin Türk Evi'nde panel düzenlenecek.

"Türk sineması 100 yaşında" konulu panelde son dönemlerde giderek büyüyen televizyon dizi sektörünün sinemaya olan etkisi de ele alınacak. Panelin konukları Most Production'dan Mustafa Oğuz ve Ay Yapım'dan Ekrem Çatay ile oyuncu Uğur Polat ve sinema tarihçisi Burçak Evren olacak.

Türk sinemasının 100. yılı kapsamında bir de sergi düzenlenecek. 29 Ekim'de Berlin Büyükelçiliği'nde verilecek Cumhuriyet resepsiyonunda "Afiş ve Fotoğraflarla Türk sineması" adlı serginin açılışı yapılacak.

Türk Filmleri Haftası kapsamında Dedemin İnsanları, Bir Eylül Meselesi, Ummah, Eve Dönüş Sarıkamış 1915, Yozgat Blues, Zerre, Sesime Gel, Güzelliğin On Par Etmez, Willkommen Bei Habib, Daire, Batıdan Doğuya Akan Nehir, Gömülü Sesler, Die Erbin, Einmal Hans mit scharfer Sosse, Köksüz ve Kusursuzlar seyirciyle buluşacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!