Köln'de ücretsiz enerji tasarrufu hizmeti başladı

Güncelleme Tarihi:

Kölnde ücretsiz enerji tasarrufu hizmeti başladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2014 14:02

Almanya'da sosyal kurumlar sürekli artan enerji giderleri nedeniyle dar gelirli aileleri tasarrufa yönlendirecek projeler yürütüyorlar.

Haberin Devamı

Köln'de “Enerji Tasarrufu” adlı proje ile de ailelerin evlerinde daha az enerji tüketmeleri teşvik ediliyor. Projeyi Caritasverband, Federal Çevre Bakanlığı, Katolik Kilisesi Sosyal Dairesi ve Rhein Energie birlikte yürütüyor. 2010 yılında başlayan projeden bugüne kadar bin 100 aile faydalandı.

HİZMETLER ÜCRETSİZ SUNULUYOR
Proje kapsamında evinize gelen uzman ekip en fazla enerji kaybının nerelerde olduğunu tespit ederek sizi bilgilendiriyor. Daha sonra ücretsiz olarak evinizdeki lambalar, enerji tasarruflu lambalarla değiştiriliyor. Ayrıca yeni duş başlığı, musluk kafaları ile akşam yatarken evdeki elektronik cihazları kapatabilmeniz için üçlü priz veriliyor. Tüm bunar için hiçbir ücret alınmıyor.

“YENİ BUZDOLABI ALANA 100 EURO”
Projede görevli Mehmet Özkaya yaptıkları hizmetler hakkında şunları söyledi:
“Enerji tasarruflu lambalar yüzde 80 civarında tasarruf sağlıyor. Hatta son çıkan LED lambalar daha da tasarruflu. Duş başlıklarını değiştirdiğimizde harcanan sıcak su miktarı yarıya düşüyor. Yapacağımız malzeme yardımı her aile için 110 Euro'yu buluyor. Buzdolabınız eğer 10 yıldan eski ise yeni bir buzdolabı almanız ve alacağınız dolabın A++ olması koşuluyla 100 Euro para yardımı da yapıyoruz. Türk aileler ilk başlarda projemizden faydalanma konusunda çekingen davranıyorlardı. Bizim bir elektrik firmasından geldiğimizi veya yaptığımız işlemlerden sonra yüklü bir fatura ödeyeceklerini düşünüyorlardı. Fakat projemiz tanındıkça talep arttı. Ücretsiz olan bu imkandan faydalanmak isteyenler 0221/7088535 numaralı telefonumuzu arayabilirler.”

Haberin Devamı

Haber- kamera: Hakan AYTAŞ- KÖLN/DHA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!