Sınırda çay keyfi

Güncelleme Tarihi:

Sınırda çay keyfi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2014 13:45

IŞİD ile PKK arasındaki çatışmalar Kobani'de devam ediyor. Savaş artık sınırın Türkiye tarafında yaşayan insanlar için günlük hayatın bir parçası haline geldi. Öyle ki sınırdaki çatışmaları izleyen halk kâh seyyar satıcıdan simidini alıyor kâh semaverde demlenen çayı... Seyyar satıcıların mesken tuttuğu sınır bölgesinde çatışmalar rahat gözlensin diye dirübün bile satılıyor.

Haberin Devamı

IŞİD ile PKK arasında Kobani’de süren çatışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Bölge tansiyon her geçen gün yükselirken Türkiye’de bu çatışmalardan etkileniyor. Zaman zaman çatışmalarda atılan bombalar sonucu Türkiye tarafına şarapnel parçaları bile düşebiliyor. Ama buna rağmen sınırın Türkiye tarafında bulunan halk için çatışmalar artık günlük hayatın bir parçası oldu. Öyle ki seyyar satıcılar sınır bölgelerinde simitçiler çatışmaları izleyenlere satış yapıyor. Civarda sınırlı sayıda bulunan dürbünler çatışmaları izlemek isteyenlere kiralanıyor.

SİMİT YİYEREK ÇATIŞMA İZLEDİLER

Sınırda çay keyfi

Haberin Devamı

İKİNCİ DÜNYA SAVAŞINI HATIRLATTI

Bugün ise uyanık bir seyyar satıcı elinde semaverle sınır bölgesinde dolaşırken görüntülendi. Çatışmaları izleyen halk zaman geçirmek için seyyar satıcının sattığı çayları içiyor. Anlayacağınız sınırda resmen mini bir ‘savaş ekonomisi’ oluşmuş durumda. Bu tablo ise akıllara İkinci Dünya Savaşı yıllarını getiriyor. İkinci dünya savaşında küresel ekonominin de çökmesinin etkisiyle genç Türkiye Cumhuriyeti’nde gıda maddeleri oldukça pahalanmış, büyük kentlerde temel besin maddeleri için bile kuyruklar oluşmaya başlamıştı. Kuyruklarda beklemek istemeyen halk ise ‘karaborsa’nın esiri oluyordu. Elinde gıda maddesi stoklayan esnaf; yağ, şeker, çay gibi gıda maddelerini vatandaşa pahalıya satarak simsarlık yapıyordu.

Sınırda çay keyfi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!