İspanya'da öğrenciler 72 saatlik 'grevde'

Güncelleme Tarihi:

İspanyada öğrenciler 72 saatlik grevde
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2014 14:15

İspanya'da öğrenciler, hükümetin 2013 yılı sonunda çıkardığı ve bu eğitim-öğretim yılında yürürlüğe giren yeni eğitim yasasına karşı bir kez daha derslere girmeme eylemi yapıyor.

Haberin Devamı

Burslardan Etkilenen Öğrenciler Platformu (PAB) ve Öğrenciler Sendikası'nın çağrısıyla bu sabahtan itibaren eyleme başlayan orta dereceli okullar ile yüksek öğretim kurumlarının öğrencileri 23 Ekim akşamına kadar derslere girmeyecek. İspanya'nın büyük işçi sendikaları da 2015 yılı devlet bütçesinde eğitimde kesintilerin devam edeceği gerekçesiyle eyleme destek verdiğini ve Eğitim Bakanı Jose İgnacio Wert'in istifasını istediğini açıkladı.

Eylem hakkında konuşan Öğrenciler Sendikası Genel Sekreteri Ana Garcia, "Hedefimiz öğrencilerin artık eğitimde kesinti politikasına müsaade etmeyeceği mesajını Eğitim Bakanı Wert'e çok açık ve acil bir şekilde vermek" dedi.

Garcia, "Yeni öğretim yılı tam bir kaos ile başladı. Birçok ders öğretmen eksikliğinden yapılamıyor. Bazı eğitim merkezleri de kapatılıyor. Üniversitelerde harçlarını ödeyemeyen 45 binden fazla öğrenci atıldı. Hükümet, devlet üniversitelerine son vermek istiyor" diye konuştu.

Eğitim Bakanı Müsteşarı Montserrat Gomendio ise öğrenci eylemiyle ilgili değerlendirmesinde, "Eğitim çevresiyle çok az ilgisi olan insanlar bu grevi yapıyor. Daha çok siyasi bir eylem" ifadesini kullandı.

Ülke genelinde yapılan öğrenci grevinden dolayı 100'den fazla gösteri düzenlenirken, başkent Madrid'deki gösterinin yarın yapılacağı bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!