ABD'nin gizli verileri Samsung'un ürettiği cihazlara emanet

Güncelleme Tarihi:

ABDnin gizli verileri Samsungun ürettiği cihazlara emanet
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2014 13:27

Merkezi Güney Kore'de bulunan uluslararası elektronik şirketi Samsung'un ürettiği bazı Galaxy marka taşınır cihazların, Amerikan devlet kurumlarına ait gizli ağlar ve verilerin saklanmasında kullanılması için onay aldığı bildirildi.

Haberin Devamı

Samsung'dan yapılan açıklamada Galaxy S5, Galaxy Note 4 ve diğer 7 akıllı telefon veya tablet bilgisayarların, Amerikan Ulusal Güvenlik Ajansı (NSA) ve Amerikan Ulusal Standartlar ve Teknoloji Enstitüsü arasında oluşturulan ortaklık tarafından onaylanarak, bu alanda tüketicinin hizmetine sunulan ilk cihazlar olduğu belirtildi.

Söz konusu ortaklık tarafından verilen onay, ABD'deki devlet kurumlarında her çeşit gizlilik derecesi bulunan bilginin muhafazasında bu cihazların kullanılacağı anlamına geliyor.

Onay alan Galaxy model elektronik cihazlarda, güvenliğe önem veren müşteriler için Samsung tarafından geliştirilen KNOX programı kullanılıyor.

Samsung bu yıl içinde Google şirketiyle de KNOX taşınır güvenlik programlarının yeni nesil Android işletim sisteminde kullanılması konusunda anlaşmaya varmıştı.

Amerikan Savunma Bakanlığı da yine bu yıl içinde hassas ancak gizlilik derecesi bulunmayan verilerin muhafazasında Samsung şirketince geliştirilen taşınır cihazların kullanılmasına onay vermişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!