AB Esad rejiminin yeni bakanlarını da yaptırımlar listesine aldı

Güncelleme Tarihi:

AB Esad rejiminin yeni bakanlarını da yaptırımlar listesine aldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2014 14:01

Avrupa Birliği (AB), Suriye'deki Esad rejiminin 12 yeni bakanını yaptırımlar listesine ekledi.

Haberin Devamı

AB resmi gazetesinde yayımlanarak yürürlüğe giren Suriye'ye ilave yaptırımlar kapsamında, Beşar Esad rejiminin 28 Ağustos'ta atadığı yeni hükümetin üyelerinin "rejimin sivil halka şiddet uygulayarak baskı politikasındaki sorumlulukları" nedeniyle mal varlıkları donduruldu ve AB'ye seyahatleri yasaklandı.

Bakanlara ilaveten Esad rejimine petrol temin eden Tri-Ocean ve OPT adlı iki şirketin üst düzey yöneticileriyle sivillere yönelik saldırılarda rol alan iki üst düzey askeri yetkili de mal varlıkları dondurularak ve vize yasağı getirilerek yaptırımlar listesine dahil edildi.

AB dışişleri bakanlarının dün onayladığı ilave yaptırımlarla EsAd rejimine petrol temin eden Pangates International ve Abdulkarim Group adlı şirketlerin mal varlıkları da donduruldu.

İlave yaptırımlarla ayrıca "ayrım gözetmeksizin sivilleri hedef alan rejimin hava kuvvetlerinin kullandığı jet yakıtı ve diğer katkı maddelerinin Suriye'ye satışı" yasaklandı.

AB'nin EsAd rejimine yönelik yaptırımları kapsamında bugüne dek mal varlıkları dondurularak vize yasağı getirilen yetkililerin sayısı 211'e ulaştı. AB ayrıca rejime destek sağlayan 63 şirket ve kuruluşun mal varlıklarını dondurdu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!