Denizliler halk oyunları öğreniyor

Güncelleme Tarihi:

Denizliler halk oyunları öğreniyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2014 01:04

DENİZLİ Büyükşehir Belediyesi’nin Anadolu’nun çeşitli yörelerine ait ücretsiz halk oyunları kursuna 7’den 70’e herkes büyük ilgi gösteriyor. Kurslarda Harmandalı, Kerimoğlu, Çökertme, Aydın Zeybeği ve Tavas Zeybeği gibi oyunlar öğretiliyor.

Haberin Devamı

Denizli Büyükşehir Belediyesi, yöresel kültürün yapı taşı olan halk oyunlarının her kesime ulaşmasını sağlamak için her yıl düzenlediği ücretsiz kursları sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Kursu, 6 yaş üzeri çocuklara ve kadın-erkek tüm yetişkinlere ücretsiz olarak verilirken, eğitimlerin Yenişehir Spor Merkezi ve İncilipınar Spor Salonu’nda olmak üzere iki ayrı noktada yapıldığı ifade edildi. Bir süre önce başlayan kurs kayıtlarının ise Merkez Spor Salonu yanındaki Büyükşehir Belediyesi Spor Kurs Kayıt Merkezi’nde devam ettiği belirtildi. Kayıt Merkezi’ne başvuran kursiyerlerin halk oyunlarını hobi ya da profesyonel olarak öğrenme isteğine göre gruplandırıldığı işaret edilirken, hobi gruplarına Ege yöresinden, Harmandalı, Kerimoğlu, Çökertme, Aydın Zeybeği, Tavas Zeybeği ve Cemilem, profesyonel gruplara ise, Zeybek, Teke, Karadeniz, Kafkas, Hatay ve Balkan oyunları öğretiliyor. Profesyonel gruplardan oluşturacak ekiplerle de Denizli Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu olarak yıl sonunda gösteriler hazırlayarak yarışmalara katılmanın hedeflendiğine işaret edildi.

Haberin Devamı

Denizliler halk oyunları öğreniyor

AK Partili Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, halk oyunlarının gelecek nesillere aktarılmasının önemli olduğunu belirterek, "Halk oyunları atalarımızın bize bıraktığı en önemli kültür miraslarından biridir. Amacımız herkesin ücretsiz olarak halk oyunları kurslarımızdan faydalanarak bu büyük mirası gelecek nesillere taşımasıdır" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!