Galatasaray’a karşı oynamak gurur olurdu

Güncelleme Tarihi:

Galatasaray’a karşı oynamak gurur olurdu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2014 11:28

Galatasaray yarın Şampiyonlar Ligi grup maçında İlkay Gündoğan ve Nuri Şahin’in formasını giydiği Dortmund ile oynayacak. Sakatlığı nedeniyle oynayamacak olan Nuri Şahin „Galatasaray’a karşı oynasaydım büyük gurur olurdu benim için“ dedi.

Haberin Devamı

ŞAMPİYONLAR Ligi grup maçında yarın Galtasaray ile Dortmund oynuyor. İstanbul Telekom Arena’da oynanacak maçta İlkay Gündoğan’ın forma giymesi beklenirken Dortmund’un Türk milli futbolcusu Nuri Şahin ise bu maçta sakatlığı nedeniyle onayamayacak. Galatasaray taraftarı olduğunu saklamayan Nuri bu maçta forma giyemeyeceği için çok üzgün olduğunu söyledirken „Galatasaray’a karşı İstanbul’da oynamayı çok istiyordum. Ama olmayacak. Galatasaray’a karşı oynamak gurur verici olurdu. Ailem için de büyük gurur olurdu maçta oynasaydım“ dedi.

İKİ MAÇ İKİ TAKIMN KADERİNİ BELİRLER

Nuri, Dortmund ile Galatasaray arasında final niteliğinde iki karşılaşmanın oynanacağını belirterek „İstanbul’daki karşılaşma benim için özel bir maç olacaktı. Şampiyonlar Ligi kuraları çekildiğinde ‘inşallah Galatasaray’ çıkar demiştim. Galatasaray ile birlikte gruptan biz çıkalım istiyorum. İstanbul ve Dortmund’ta oynanacak maçlar iki takımın kaderini belirleyecek. Biz eğer iki maçı da kazanır veya dört puan alırsak grup birinciliğini yüzde 90 garantileriz” dedi. Nuri, gruptan birinci olarak kendilerinin, ikinci olarak da Galatasaray’ın çıkmasını istediğini belirterek „Birinci olarak çıkmak bizim için önemli“ dedi.

BİRİNCİ OLMAK ÖNEMLİ

Dortmund’un Şampiyonlar Lİgi’nde daha üst turlara çıkabilmesi için gruptan birinci olmasının önemli olduğunu söyleyen Nuri „Grup birincisi olursak bizim için büyük avantaj olur. Birinci olan takımlar sonraki turda güçlülerle karşılaşmayacak. Birinci olamazsak Chelsea, Real Madrid, Barcelona ve diğer güçlü bir takımla oynama ihtimali yüksek olur. Ama birinci olursak sürpriz şekilde grubu ikinci bitiren bir takımla karşılaşabiliriz. Bu da bizim bir üst tura çıkmamızı kolaylaştırır“ dedi.

ŞAMPİYONLAR LİGİ MAÇLARI PERFORMANSI

Şampiyonlar Lİgi’nde oynayan futbolcuların performansının bu maçlarda arttığına işaret eden Nuri „Şampiyonlar Ligi maçlarına çıkan futbolcular en az yüzde 5 daha iyi performans gösteriyor. Bu maçlar gece oynandığı için futbolcu daha iyi motive oluyor. Evde de anlatıyorum: ‘Saat 20.45’te oyamak benim performansımı arttırıyor’ diyorum ama kimse inanmiyor. Işıkların ve Şampiyonlar Ligi müziği müthiş motivasyon sağlıyor. Şampiyonlar Ligi her yönüyle ayrıcalıklı. Her futbolcunun bu duyguyu yaşaması gerekir“ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!