Platini: Altın Top bir Alman futbolcuya verilmeli

Güncelleme Tarihi:

Platini: Altın Top bir Alman futbolcuya verilmeli
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2014 10:45

UEFA Başkanı Michel Platini, bu yılki Altın Top ödülünün Messi veya Ronaldo'ya değil, 2014 Dünya Kupası'nda şampiyon olan Almanya Milli Takımı'ndan bir futbolcuya verilmesi gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

UEFA Başkanı Michel Platini, FIFA Ballon d’Or (Altın Top) Ödülü hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Altın Top Ödülü’nün Messi ya da Ronaldo’ya değil, Dünya Şampiyonu Almanya’dan birine gitmesi gerektiğini söyleyen Platini, “Almanya bu sene Dünya Kupası’nda şampiyon oldu. Kadrolarında Altın Top Ödülü’nü alabilecek birçok futbolcuları var. Bu yılki ödül Dünya Kupası’nın düzenlendiği bir yılda kesinlikle şampiyon ülkeden bir futbolcuya verilmeli” diye konuştu.

Bu önemli ödülde geleneğin Messi ile bozulduğuna da değinen Platini, “Messi, 2010 Dünya Kupası’nda bekleneni verememesine rağmen ödülü kazandı. Messi ve Ronaldo, dünyanın en iyi iki yıldızı ancak en iyi olmanız Altın Top’u sürekli kazanacağınız anlamına gelmez” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

2014 Dünya Kupası’nda Almanya adına en fazla gol atan isim 5 golle Thomas Müller olurken, Miroslav Klose ise attığı iki golle kupa tarihinin en golcü ismi olarak kayıtlara geçmişti. Arjantin ile oynanan finalde ise kupayı getiren golü genç yıldız Mario Götze atmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!