Plastikler seks hayatınızı mahvediyor olabilir

Güncelleme Tarihi:

Plastikler seks hayatınızı mahvediyor olabilir
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2014 10:42

ABD’deki Rochester Üniversitesi’nden bilim insanları plastik yiyecek ambalajları, temizlik eşyaları ve duş perdelerinde bulunan ftalat isimli kimyasalın kadınların cinsel isteğinin azalmasına neden olduğunu ortaya çıkarttı.

Haberin Devamı

20’li ve 30’lu yaşlarındaki 360 hamile kadının idrarındaki ftalat oranını test eden araştırmacılar, vücutlarında bu kimyasal yüksek oranda bulunan kadınların “hamile kalmadan önce cinsel isteklerinin büyük oranda azaldığını” söylediğini belirtti.

Araştırmayı gerçekleştiren ekibin başında bulunan Dr Emily Barnett, konuyla ilgili Amerikan Üreme Bilimleri Cemiyeti’nin Hawai’de gerçekleştirilen yıllık kongresinde yaptığı açıklamada “Bu önemli bir bulgu çünkü bu hepimizin hergün maruz kaldığı bir kimyasal. Test ettiğimiz her deneğin vücudunda bu kimyasalın ölçülebilir oranlarda bulunduğunu gördük” dedi.

Dr Barnett, ftalatların vücudun testesteron ve östrojen dengesine zarar verdiğini ve bu hormonların kadınların libidosu üzerindeki en etkili faktörler olduğunu da sözlerine ekledi. Araştırmacı “Nedensiz yere libidosunu kaybeden kadınlar bunun nedeninin bu tip kimyasallara sık sık maruz kalmaları olabileceğini bilmeli” dedi.

AB ülkelerinde kozmetik ürünleri ve oyuncaklarda kullanılması yasak olan ptalatlar yine de bir çok temizlik ürünü ve ambalajda kullanılmaya devam ediyor. Bazı ülkeler plastiğin daha elastik olmasını sağlayan bu kimyasalın kullanımına hiç bir sınırlama getirmiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!