Küçük otellerde memnuniyet yükseliyor

Güncelleme Tarihi:

Küçük otellerde memnuniyet yükseliyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2014 10:42

Son yıllarda, tüm dünyada konaklama sektöründe trendler giderek küçük otellere kayıyor. Küçük Oteller Derneği tarafından çeşitli internet siteleri üzerinde yapılan araştırmaya göre, Kapadokya'da 9 puan ve üzerinde misafir memnuniyeti sağlayan küçük otel sayısı 90'a yükseldi.

Haberin Devamı

Aynı alanda başka bir araştırmayı İstanbul için yapan Küçük Oteller Derneği, orada da benzer sonuçlara ulaştı. İstanbul’da yapılan araştırmada, 9 ve üzerinde misafir memnuniyeti ortalamasına sahip olan 135 otelin 127 tanesi yine küçük otellerden oluştu.

Küçük otellerin fabrika tipi büyük otellere oranla daha çok mutlu ettiğini kaydeden Küçük Oteller Derneği Başkanı Ö.Faruk Boyacı şunları ifade etti:

“Bu araştırmanın sonuçları, bizim sürekli savunduğumuz bir gerçeği gözler önüne seriyor. O da, artık günümüz dünyasında misafiri mutlu eden ve tercih edilen otel tipinin küçük oteller olduğu. Yeni nesiller ile birlikte değişmeye devam eden tatil anlayışına göre bireyler yüksek kalitedeki bir hizmeti, samimiyetle sunan küçük otelleri tercih ediyor. İddia ediyorum ki, bu tip araştırmaların yapılacağı dünyanın her yerinde, yine benzer sonuçlar ortaya çıkacaktır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!