Festival gibi hasat şenliği

Güncelleme Tarihi:

Festival gibi hasat şenliği
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2014 01:04

Aydın Büyükşehir Belediyesi, Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği, Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi, Aydın Ticaret Borsası, Aydın Ziraat Odası, Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi, ile Zeytindostu Derneği işbirliği ve katkıları ile Aydın’da üç gün süren Zeytin ve Zeytinyağı Hasat Şenliği festival havasında geçti.

Haberin Devamı

Bu yıl ilk defa Büyükşehir Belediyesi organizasyonunda gerçekleştirilen ve halktan yoğun ilgi gören Aydın Zeytin Hasat Şenliğinin önümüzdeki yıllarda da organize edilmeye devam edilmesi kararlaştırıldı. Aydın Zeytin ve Zeytinyağı Hasat Şenliği açılış konuşmalarında konuşan Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçı Birlikleri (EZZİB) Yönetim Kurulu Başkanı Gürkan Renklidağ, festivalin zeytinciler için öneminin büyük olduğunu söyledi. EZZİB Başkanı Gürkan Renklidağ, "İlk kez Aydın Belediyesi hasat şenliği yaptı ve şenlikler tam bir festival havasında Aydın halkının yoğun ilgisini kazanarak geçti. Eskiden zeytinyağını dökme olarak ihraç ederdik. Son yıllarda zeytinde ihracatımızın yüzde 90’ı, zeytinyağında yüzde 80’i küçük ambalajda gerçekleştirilmekte. Bunun ülkemiz ve Aydın ekonomisi açısından çok büyük önemi var. İhraç edilen yemeklik zeytinin yaklaşık yüzde 50’si, zeytinyağının da yaklaşık yüzde 25’i Aydın’dandır. Ülkemizde zeytin ağacı varlığında, 24 milyon ağaçla Aydın’ın birinci sırada" dedi.

Haberin Devamı

Aydın’da gerçekleşen Zeytin ve Zeytinyağı Hasat Şenliği’nde stand açarak farklı tip ve özelliklerde ürünleri halka sunarak tanıtan Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi, bilgilendirme broşürleri ile küçük ambalajlarda zeytin ve zeytinyağı ürün örnekleri dağıttı. Aynı zamanda çocuklara yönelik yapılan yarışmalarda ödül olarak zeytin ve zeytinyağı ürünleri dağıtılmış ve ürün tadım aktiviteleri yapıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!