Savcı Gökhan’ın ikâmetini arıyor

Güncelleme Tarihi:

Savcı Gökhan’ın ikâmetini arıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2014 09:48

Türk milli Gökhan Töre’nin milli takım arkadaşları Hakan Çalhanoğlu ile Ömer Toprak’ın otel odasına silahlı baskını uluslararası boyut kazanıyor. Alman savcılığı olayı araştırıyor.

Haberin Devamı

OLAY şimdiye kadar sadece bir iddiaydı. Bu nedenle olayın boyutu sınırlı kaldı. Ta ki, Türk

Savcı Gökhan’ın ikâmetini arıyor
milli yıldız Hakan Çalhanoğlu’nun olaydan bir yıl sonra tüm cesaretini toplayıp içini dökmesine kadar... Hakan Çalhanoğlu’nun Alman televizyon kanalında anlattıkları, stüdyoda izleyenlerin de kanını dondurdu. Hakan, milli takım arkadaşları Gökhan Töre’nin yanında eli silahlı biriyle otelde kaldıkları odaya baskın yaparak, kendilerini yere yatırıp dövdüklerini ve “Eğer hareket edersen seni vurur” diye tehdit ettiklerini anlatınca, Spor stüdyosu adlı programı sunan Katrin Müller Hohenstein, şok halde “Olamaz, bu çok korkunç bir olay” dedi.

Hakan’ın anlatmasıyla olay Almanya’yı da harekete geçirdi. Önce Hakan ile olayın taraflarından Ömer Toprak’ın kulübü Bayer Leverkusen spor direktörü Rudi Völler devreye girdi. Daha önce olayın çözülmesi için milli takım teknik direktörü Fatih Terim’i arayıp, davet ettiğini açıkladı. Terim gitmediği için Völler şimdi ikinci bir daveti hazırlıyor.

SAVCILIĞI ARADIM

Olay aynı zamanda kriminal... Ortada silah ve tehlikeli adam yaralama söz konusu. Olayın taraflarından üç milli de aynı zamanda Alman vatandaşı. Yani çifte vatandaşlar.

Haberin Devamı

Savcı Gökhan’ın ikâmetini arıyor

Rudi Völler:

"Fatih Terim'i çağırdık ama gelmedi"

Hakan Çalhanoğlu, Gökhan Töre ile aralarında yaşadıkları silah çekme olayını Alman kanalına doğruladı. Leverkusen'in Sportif Direktörü Rudi Völler de, "Olayı çözmek için Fatih Terim'i davet ettik, ancak kendisi gelmedi" diye konuştu.

İkametleri Almanya’da. Peki Alman savcılığı bu durumda ne yapacak? Leverkusen kenti, Köln savcılığı yetki alanında olduğu için doğrudan Köln savcılığını arayıp sordum. Konuştuğum savcı Ulrich Bremer tatil dönüşü ilk iş günü olmasına rağmen olayı biliyordu.

KİM YETKİLİ
Savcı Ulrich Bremer, prensip olarak yurtdışında Alman vatandaşlarına karşı işlenen suç, cezaya tabiyse, Alman yasalarının devreye gireceğini söyledi. Ortada silah veya tehlikeli adam yaralama durumlarında suç duyurusuna gerek yok. Savcılık medyada çıkan haberleri değerlendirip suç için başlangıç şüphesi görürse, doğrudan harekete geçerek, soruşturma açma yetkisine sahip. Ancak hangi savcılık yetkili?
Burada kurbanın değil, suçlanan kişinin ikamet ettiği yer geçerli. Gökhan Töre, Türkiye’ye gitmeden önce Hamburg’ta oynadığı için Hamburg ya da civarında kayıtlıydı. Şimdi Hamburg savcılığı Gökhan Töre’nin kayıtlı olduğu ikamet yerini araştırıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!