"Okullar Ligi Projesi" başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Okullar Ligi Projesi başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2014 09:39

Antalya'da uygulanacak "Okullar Ligi Projesi" için protokol imzalandı.

Haberin Devamı

Antalya Büyükşehir Belediyesi toplantı salonunda düzenlenen imza töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, projenin Türkiye'de ilk olma özelliği taşıdığını belirterek, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğünün işbirliğinde okullar ligini oluşturacaklarını söyledi.

Türel, 6 ay sürecek ligde futbol, basketbol ve voleybol branşlarında müsabakaların yapılacağını belirterek, şöyle devam etti:

"Amatör sporların desteklenmesi, gençlerin spora teşvik edilmesi ve onlarda yarışma rekabetiyle spor tutkunluğunun artırmak açısından çok önemli hedeflerimiz var. Bu hedeflerimizden birini daha yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu iddialarımızı seçimlerden önce seçim beyannamemizde de ifade etmiştik. Verdiği her sözü yerine getiren bir belediye başkanı olma sözünü, bugüne kadar büyük bir başarıyla devam ettiren bir belediye başkanı olarak bir sözümüzü daha yerine getirmiş oluyoruz."

Projede küçükler kategorisinde 2003-2004, yıldızlarda 2001-2002 ve gençlerde 1999-2000 doğumluların mücadele edeceğini ifade eden Türel, "İnşallah bu okullar ligi Türkiye'de bir ilk olmakla birlikte bu ligden çıkan ilk milli sporcularımız da Antalya'yı ve Türkiye'yi başarıyla temsil eder hale gelirler. Antalya'nın çok önemli bir spor potansiyeli olduğunu düşünüyoruz. Şimdi bunu inşallah bir sonuca götüreceğiz" diye konuştu.

Okul sporlarına katılmayan gençlere spor yapma imkanı

Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu da Büyükşehir Belediye Başkanı Türel'in, seçimi kazandığı günden beri gençlerle belediyeyi bütünleştirmek adına son derece önemli işlere imza attığını vurguladı.

Hacıcaferoğlu, belediyenin destekleriyle yüzme havuzu sorununu da çözeceklerini dile getirerek, ihalesini bu yıl sonuna kadar yetiştirmeye çalışacaklarını belirtti.

Projenin gençlerin serbest zamanlarını verimli kullanmaları açısından çok önemli olduğunu dile getiren Hacıcaferoğlu, "Okul sporlarını biz zaten yürütüyorduk ancak bu protokolle okul sporlarına katılamayan gençlerimiz de yıl boyunca spor yapma imkanı kazanıyor" dedi.

Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay ise il genelinde 422 bin öğrencinin bulunduğunu, çocukların mutlaka ortak bir faaliyette buluşturulmaları gerektiğini, bunun da en güzel yolunun sportif etkinlikler olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından, Büyükşehir Belediye Başkanı Türel, Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hacıcaferoğlu ve Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Gülay tarafından protokol imzalandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!