Mers şüphesi Türkiye'ye yayılıyor

Güncelleme Tarihi:

Mers şüphesi Türkiyeye yayılıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2014 06:25

"Mers virüsü" şüphesiyle karantinaya alınan Eyüp Devlet Hastanesi Acil Servisi yeniden açıldı. Bu arada Kocaeli Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ ne Ebola virüsü şüphesiyle bir hastanın getirilmesi nedeniyle hastane diğer hastaların girişine kapatıldı. Adana ve Antalya'da da Mers şüphesi yaşanıyor.

Haberin Devamı

73 yaşındaki Feride isimli bir kadın, ateşi yükselince ve mide bulantısı başlayınca, oğlu tarafından saat 03.30’da Eyüp Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne getirildi. Bir hafta önce hac vazifesini yerine getirerek Türkiye’ye dönen kadının, yüksek ateşi olması sebebi ve hac görevi sırasında Suudi Arabistan’da yaygın görülen "Mers virüsü" kapmış olabileceği şüphesi üzerine, hastanenin Acil Servisi kapatılarak karantinaya alındı.



MASKE DAĞITILDI

Acil Servisteki hastalar çevredeki diğer hastanelere sevk edildi. Hastane personeline de önlem olarak maske dağıtıldı. Durumdan habersiz olarak hastaneye gelen vatandaşlar, görevliler tarafından çevredeki hastanelere yönlendirdi.

Mers şüphesi Türkiyeye yayılıyor

Haberin Devamı

"Mers virüsü" şüphesi taşıyan kadının tetkiklerinin devam ettiği öğrenildi.

Mers şüphesi Türkiyeye yayılıyor

Haberin Devamı

ACİL SERVİS YENİDEN AÇILDI

“MERS” virüsü şüphesi taşıyan hasta nedeniyle hizmete kapatılan Eyüp Devlet Hastanesi Acil Servisi yeniden açıldı.

ADANA'DA HASTANE KARANTİNA ALTINDA

Adana’ da bir kişi Mers virüsü şüphesiyle Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı hastanesine kaldırıldı..Hac’ dan geldiği belirtilen 54 yaşındaki Osman Turan’ a ilk müdahalenin yapıldığı Ceyhan Devlet Hastanesi acil servisi de karantinaya alındı..

ANTALYA’DA DA MERS PANİĞİ

SUUDİ Arabistan’dan aktarmalı olarak önce İstanbul’a oradan Antalya’ya hareket eden Atlas Jet’e ait yolcu uçağında MERS paniği yolcuları korkuttu. Uçaktaki yolculardan birinin ateş, bulantı ve kusma şikâyeti üzerine uçağın pilotu kuleye anons ederek apronda güvenlik önlemi alınmasını istedi. Bu talep üzerine harekete geçen havalimanı yetkilileri yolcuların uçaktan inmesine izin vermedi. Şuan uçakta bulunan yolcular Hudut Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü tarafından havalimanına gönderilen iki doktorun gelmesini bekliyor. Yetkililer söz konusu yolcunun tedbir amaçlı olarak karantinaya alınarak hastaneye kaldırılacağı bilgisini verdi.

Haberin Devamı

TEDBİR ALINIYOR

MERS paniği ile ilgili Hürriyet muhabirine konuşan Antalya Vali Yardımcısı Mehmet Yavuz, “Bir yolcumuzdaki belirtiler nedeniyle MERS hastalığından şüphelenilmiş. Bu nedenle yolcuların çıkışına izin verilmedi. Doktorlarımızın tespitinin ardından konuyla ilgili detaylı bilgi verebileceğiz. Ancak paniğe neden olacak bir durum şuan için yok. Karantina tedbir amaçlı olarak uygulanacak, hastamız hastanede kontrol altına alınacak” diye konuştu.
Salim UZUN/HÜRRİYET

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Eyüp Devlet Hastanesi'nde “MERS” virüsü şüphesi taşıyan hastanın tedavi sonrası şikayetlerinde azalma görüldüğü ve gözetim altında tutulduğu bildirildi.

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, Eyüp Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne gece 02.50 sularında yüksek ateş, öksürük ve solunum sıkıntısı nedeniyle müracaat eden ve 10 gün önce hac ibadetinden döndüğü öğrenilen 73 yaşındaki kadın hastanın mevcut bulgularının MERS hastalığı ile uyumlu olması nedeniyle gerekli tedbirler alınarak, izole edilmiş bir odada gözlem altında tutulduğu belirtildi.

Tedavi sonrası şikayetlerinde azalma görülen hastanın gözetim altında bulunduğu kaydedilen açıklamada "Tedbir amaçlı kısa süreliğine faaliyetine ara verilen acil servis ünitesi, dezenfeksiyon ve temizlik işlemlerinden sonra saat 08.00 sularında hizmete açılmıştır" denildi.

Haberin Devamı

BATMAN

Batman'ın Kozluk ilçesinde hac dönüşü fenalaşan 74 yaşındaki B.B, hastaneye kaldırıldı. Kozluk ilçesinde hac dönüşü fenalaşan kişi, hastaneye kaldırıldı.

Bir süre önce kutsal topraklardan dönen 74 yaşındaki B.B, öksürük şikayetiyle Kozluk Devlet Hastanesi'ne başvurdu. Çeşitli önlemlerin alındığı acil serviste yapılan tetkiklerin ardından alınan kan örnekleri Ankara'ya gönderildi.

Başhekim Mehmet Sıddık Aydın, yaptığı açıklamada, hastanın yurt dışından gelmesi nedeniyle MERS virüsü şüphesiyle gözlem altına alındığını belirterek, "Hastamızın tahlil sonuçları bizi sevindirdi. Yine de kesin tanı için kan örneklerini alıp Ankara'ya gönderdik" dedi.

Haberin Devamı

SİVAS

Sivas’ ta Hac dan gelen bir kadın hastanın Ebola şüphesiyle önce Sivas Devlet Hastanesine oradan da Numune hastanesine sevkedildiği bildirildi. İki hastanenin acil servislerinin karantinaya alındığı belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!