Petrol devinin CEO'su inanılmaz kazada öldü

Güncelleme Tarihi:

Petrol devinin CEOsu inanılmaz kazada öldü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2014 01:59

Rusya'nın başkenti Moskova’daki Vnukova Havalimanı'nda inanılması güç bir uçak kazası meydana geldi. Şüphe uyandıran kazada Fransız petrol şirketi Total'in CEO'su Christophe de Margerie dahil dört kişi yaşamını yitirdi. De Margerie'nin ölümüyle ilgili Rusya ve Fransa soruşturma başlattı.

Haberin Devamı

Özel Falcon tipi uçak havalanmak üzere pistte sürat kazandığı sırada önüne çıkan kar küreme aracıyla çarpıştı.

İnanılması güç uçak kazası gece yarısından birkaç dakika sonra yaşandı. VIP yolculara hizmet veren Falcon-50 tipi özel jet Paris’e gitmek üzere piste çıkarak sürat kazanmaya başladı.

Uçak 250 km hızla pistin ortasına ulaştığında karşısına kar küreme aracı çıkıverdi. Ön şasisiyle bu araca çarpan uçak, birkaç metre havalandıktan sonra alevler içerisinde piste geri çakıldı.

Haberin Devamı

ŞOFÖR SARHOŞ ÇIKTI
Olayla ilgili incelemelerini sürdüren Rus yetkililer, kar küreme aracının şoförünün kaza sırasında sarhoş olduğunu belirtti. Yetkililer, kazanın "şoför ve hava trafik kontrol kulesinin ortaklaşa hatasından kaynaklanmış gibi göründüğünü" ifade etti.

Petrol devinin CEOsu inanılmaz kazada öldü

Şoför kazadan yara almadan kurtuldu.

Rus yetkililer ilk olarak kazada uçaktaki üç mürettebat ve bir yolcunun hayatını kaybettiğini duyurdu. Ölenler arasında uçaktaki iki pilot ve hostes ile bir Fransız petrol şirketinin üst düzey yöneticisinin bulunduğu belirtildi.

Haberin Devamı

Kazada hayatını kaybeden VIP yolcunun kimliği kazadan üç saat sonra ortaya çıktı. Lifenews ajansının duyurduğunu göre bu kişi Fransız Total petrol şirketinin CEO'su Christophe de Margerie'ydi. Petrol şirketi de 63 yaşındaki De Margerie'nin kazada öldüğünü doğruladı.

Petrol devinin CEOsu inanılmaz kazada öldü

Vnukova Havalimanı'ndaki kar küreme araçları...

Batı'nın Rusya’ya uygulamaya başladığı yaptırımlara karşı olduğu bilinen De Margerie, Rus hükümetinin düzenlediği yabancı yatırımcılar toplantısına katılmak için Moskova'da bulunuyordu.

Petrol devinin CEOsu inanılmaz kazada öldü

"Büyük Bıyık" lakaplı De Margerie, 2010'da ceo'luk görevine geldiği Total için 1974 yılından beri çalışıyordu. De Margerie üç çocuk babasıydı.

Haberin Devamı

FRANSA DA SORUŞTURMA BAŞLATTI
Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Paris Savcılığı, De Margerie'nin Rusya'daki uçak kazasında hayatını kaybetmesi sonrası "taammüden adam öldürmek" suçlamasıyla soruşturma başlattı.

Fransız basınında adli kaynaklara dayandırılan haberlere göre, Rusya'dan sonra Fransa'da da olayla ilgili soruşturma açıldı. Paris Savcılığı, kazada Fransız vatandaşlarının hayatını kaybetmesi nedeniyle soruştuma yürütmek üzere jandarma hava araştırma birimini görevlendirdi. Sivil Havacılık Güvenlik İnceleme Bürosu'ndan (BEA) yapılan açıklamada da Moskova'da araştırma yapmak üzere üç kişinin görevlendirildiği bildirildi.

Petrol devinin CEOsu inanılmaz kazada öldü

Dün sezonun ilk karını gören Moskova'da gece boyunca Vnukova Havalimanı çevresinde hava durumunun kötü olduğu ve yoğun sis bulunduğu ifade ediliyor.

Haberin Devamı

DÜNYANIN EN BÜYÜK 11'İNCİ ŞİRKETİ
130'dan fazla ülkede faaliyet gösteren Fransız petrol devi Total, Fortune dergisi Global 500 listesinde dünyanın 11'inci şirketi olarak yerini aldı. 2013 yıl sonu gelirleri 227 milyar 882 milyon doları bulan şirket geçen sene 11 milyar 204 milyon dolar kâr yaptı. Total'in 100 bine yakın çalışanı bulunuyor.

Kazanın ardından Total'in hisseleri Fransız borsasında yüzde 1.37 düşüş yaşadı.

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, De Margerie’nin ölüm haberini şok ve üzüntüyle öğrendiğini belirtti.

Petrol devinin CEOsu inanılmaz kazada öldü

Uçağın karakutuları incelemeye alındı.

Petrol devinin CEOsu inanılmaz kazada öldü

Ünlü işadamının ölümünün ardından Kremlin'den yapılan açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in "uzun süredir tanıdığı De Margerie ile yakın çalışma ilişkilerine sahip olduğu" belirtildi.

Haberin Devamı

Petrol devinin CEOsu inanılmaz kazada öldü



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!