Eski başkan ‘Cadde’ye indi

Güncelleme Tarihi:

Eski başkan ‘Cadde’ye indi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2014 22:19

Eski Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, gayrimenkul sektörüne girdi.

Haberin Devamı

Eski Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, gayrimenkul sektörüne adım attı. 24 gayrimenkul şirketine ortak olan Yeniay, Halkalı’daki ‘Cadde 24’ projesindeki dükkânları satışa çıkardı.

GAYRİMENKUL sektörüne giren eski Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, Halkalı’da geliştirdikleri ‘Cadde 24’ projesindeki dükkanları satışa çıkardı. 24 Gayrimenkul adlı firmada Ahmethan Yılmaz ile ortak olan eski başkan, uzun vadeli yatırımlar planlıyor. Şirketin 2015 sonbaharında teslim edilecek projesinde 199 home ofisi 2 haftada sattıklarını belirten 24 Gayrimenkul CEO’su Yılmaz, 72 dükkanı da satışa sunduklarını söyledi.

BİNALAR TEK TİP

22 yıllık siyasi geçmişi olduğunu söyleyen Yeniay, şehri beton olarak ele almayacaklarını ve özgün mimarideki projelerle öne çıkacaklarını söyledi. İstanbul ve büyükşehirlerde yapılan binaların tek tip olduğunu belirten Yeniay, “Biz mimarisi ile şehre değer katacak binalar yapmak istiyoruz. 170 dönüm büyük bir arsa ile ilgileniyoruz ve bu alanda her binayı başka bir mimara yaptırmak istiyoruz” dedi. Son dönemde ekonominin inşaat sektörü üzerinden büyümemesi yönünde yapılan yorumları değerlendiren Yeniay, inşaatın 800 alt sektör ile iç içe olduğunu, istihdam ve kalkınmada önemli rol üstlendiğini dile getirdi. Şirket olarak kentsel dönüşüm ile de ilgilendiklerini, Ankara ve İstanbul’da görüşmelere başladıklarını belirten Yeniay, “Fırsat gibi görülen kentsel dönüşüm fırsatçılığa dönülmemeli. İlçe, bölge ve şehir bazında planlama olmadan yapılan her proje sorun yaratabilir” dedi.
Site tipi yapılaşmaya karşı olduklarını söyleyen Ahmethan Yılmaz, Halkalı’daki Cadde 24’te yer alan ticari birimlerde yerel esnafın da dahil edildiğini, manavdan ayakkabı tamircisine kadar her alanda dükkanın düşünüldüğünü belirtti. Yılmaz, “Dükkanların büyüklükleri 25 ile 829 metrekare arasında değişiyor. Metrekare satış fiyatı ise 5 bin 850 liradan başlıyor. 24 markalı projemizde ilk 24 dükkanı yüzde 24 indirimle satacağız” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!