Diyarbakır'da IŞİD protestosuna izin yok

Güncelleme Tarihi:

Diyarbakırda IŞİD protestosuna izin yok
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2014 20:21

Diyarbakır'da, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) üyesi bir grubun, gözaltı ve tutuklamalara tepki gerekçesiyle yürüyüş yapmasına polis müsaade etmedi.

Haberin Devamı

Parti binası önünde toplanan, aralarında DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek ile il başkanı Zübeyde Zümrüt'ün de yer aldığı grup, IŞİD'in Kobani'ye saldırısı bahanesiyle yapılan gösterilerde gözaltı ve tutuklamalara tepki göstermek amacıyla yürüyüş yapmak istedi.

Polisin, yasa dışı pankart ve flama taşıdıkları gerekçesiyle yürüyüşe izin vermediği gruptakiler, bir süre oturma eylemi yaptı.

Yüksel, yaptığı basın açıklamasında, demokratik siyaset yapan bir partinin baskı altında görüşlerini açıklamaya çalıştığını savundu.

Demokrasinin tamamen ortadan kaldırılmaya çalışıldığını ileri süren Yüksek, bir partinin eş genel başkanı kitlesiyle birlikte açıklama yapamıyorsa ortaya çıkan tepkileri kimsenin sorgulama hakkının olamayacağını söyledi.

Partisinin MYK üyesi Semra Demir'in polisin açtığı ateş sonucu yaralandığının öne süren Yüksek, şöyle dedi:

"Bu ülkede onlarca kişi son on gün içinde hayatını kaybetti. Yüzlerce kişi tutuklandı, binlerce kişi gözaltına alındı. Tam bir baskı ve şiddet uygulamasıyla karşı karşıyayız. İşte burada 500 metre yürüyüp orada kitlemizle bir araya gelip açıklama yapmamıza dahi izin verilmiyor."

"Hükumet, polise üst düzey yetki veren bir paket getirerek, kanuna ve mahkeme kararlarına da ihtiyaç duymadan her şeyi geliştirmeye çalışılıyor” ifadesinin kullanan Yüksek, şöyle devam etti:

"Baskı olan yerde tepki olur, insanlar buna baş eğmez. Bu baskı politikalarını kabul etmediğimizi, gözaltı furyalarının bir an önce durması gerektiğini söylüyoruz. Hem demokrasinin hem de çözüm sürecinin gelişmesi için demokratik tahammüllerin gelişmesi gerektiğini belirtmek istiyorum."

Gruptakiler sonra dağıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!