Borussia Dortmund, malzeme otobüsü gümrük sistemine takıldı

Güncelleme Tarihi:

Borussia Dortmund, malzeme otobüsü gümrük sistemine takıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2014 10:10

GALATASARAY’ın Çarşamba akşamı Şampiyonlar Ligi’ndeki rakibi Borussia Dortmund kulübünün malzemelerini taşıyan otobüsü, Kapıkule Sınır Kapısı’nda bir saat süren sistem arızası ve sigortasının olmaması nedeniyle Türkiye’ye giriş yapamadı. Yaklaşık 1.5 saat gümrük sahasında bekleyen otobüs sigorta işlemlerinin ve sistem onarımının ardından giriş yaparak İstanbul’a hareket etti.

Haberin Devamı

UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu’nda Çarşamba günü İstanbul’da Galatasaray ile karşılaşacak olan Borussia Dortmund takımının sporcu malzemelerini taşıyan DO DS 6666 plakalı otobüsü, akşam saatlerinde Kapıkule Sınır Kapısı’na ulaştı. Sürücü ve 3 kulüp yetkilisinin bulunduğu otobüs sigortasının olmaması nedeniyle Türkiye’ye giriş yapamazken, bu sırada gümrük bilgisayar sistemleri de arıza yaptı. Yaklaşık 1.5 saat gümrük sahasında bekleyen otobüs, Alman kulüp yetkililerinin araç sigortasını yaptırması ve gümrük sisteminin normale dönmesinin ardından giriş işlemlerini tamamladı.

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın, tüm gümrüklerde 1 saatlik bir arıza yaşandığını ve takım otobüsünün bu sırada geldiğini belirterek, "Saat 17.00’de başlayan bilgisayar sistemlerindeki internet arızası tüm Türkiye çapında oldu. Yapılan çalışmalarla bir saat içerisinde tekrar normale döndü. Zaten bilindiği gibi biz bir arıza olduğunda manuel kayıt yaparak yolcularımızı mağdur etmemeye çalışıyoruz. Galatasaray’ın şampiyonlar ligindeki rakibi Borussia Dortmund takımının malzeme otobüsü de bu saatlerde geldi. Yalnız onun sigorta işlemleri eksik olduğu için tamamlandı. İşlemleri tamamlandıktan sonra da yoluna devam etti. Herhangi bir sıkıntı yok" diye konuştu.

Kapıkule Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye giriş yapan Borussia Dortmund takım otobüsü İstanbul’a gitmek için yola çıktı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!