"Günde iki saat uyuyorduk"

Güncelleme Tarihi:

Günde iki saat uyuyorduk
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2014 01:08

İzmir Kordonboyu'nda, geçen yıl Gezi Parkı odaklı eylemler sırasında bir kızın saçını çekip copla vurdukları iddia edilen 2 polis memurunun yargılandığı davaya devam edildi.

Haberin Devamı

İzmir 32. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, "görevi kötüye kullanmak" suçundan 1 ile 3 yıl arasında hapis istemiyle tutuksuz yargılanan polis memurlarından M.K. ile avukatı Tolga Yurdakul katıldı. Davanın diğer tutuksuz sanığı polis memuru İ.G. ise duruşmaya gelmedi. Tanıkların dinlendiği duruşmada, polis memuru M.B, olayın yaşandığı dönemde yoğun bir mesai içinde olduklarını ve günde ancak iki saat uyuyabildiklerini söyledi. Bu nedenle polisler olarak tükenme noktasına geldiklerini dile getiren M.B, davaya konu olan görüntülerin kötü olduğunu ancak aslında gerçekte polisler olarak şiddet yanlısı insanlar olmadıklarını ifade etti. M.B, söz konusu olayda da arkadaşlarının orantılı güç kullanıp gözaltına almaya çalıştıklarını ileri sürdü.

Duruşmada tanıklık yapan Ö.A. ise olay anını tam olarak görmediğini, sadece gelen sesler üzerine o noktaya yönelip polis memurlarını ayırdığını söyledi. Mahkeme, olay anı ham görüntülerinin haber ajanslarından istenmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

İzmir'de Gezi Parkı odaklı eylemler sırasında, Kondonboyu'nda oturan gençlerle iki polis memuru arasında yaşananların görüntüleri televizyonlara yayımlanmış, bunun üzerine İçişleri Bakanlığı'nın görevlendirdiği müfettişler kask numaralarından kimliklerini belirlediği iki polisi açığa alarak soruşturma açmıştı. İzmir Barosu, polislerin cezalandırılması için savcılığa suç duyurusunda bulunurken, bakanlığın görevlendirdiği müfettişler de polis memurları hakkında dava açılması için hazırladıkları dosyayı İzmir Valiliğine göndermiş, dosya cumhuriyet savcısına iletilmişti. Cumhuriyet savcılığı, soruşturma sonunda polis memurları İ.G ve M.K hakkında, "görevi kötüye kullanmak" suçundan dava açmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!