Stuttgart'ta NSU araştırma komisyonu

Güncelleme Tarihi:

Stuttgartta NSU araştırma komisyonu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2014 17:13

Almanya'nın Baden Württemberg eyaleti NSU'nun seri cinayetlerine bir polis memuru kurban vermiş olmasına rağmen, araştırma komisyonu olmayan eyalet konumundaydı. Koalisyon ortağı SPD nihayet yeşil ışık yaktı.

Haberin Devamı

SEKİZİ Türk, biri Yunan, biri Alman polis memuru olmak üzere 10 kişinin kurban gittiği NSU cinayet şebekesini araştırmak için bir komisyon daha kuruluyor. NSU cinayet şebekesi son olarak 2007 yılında Baden Württemberg eyaletindeki Heilbronn kentinde polis memuru Michele Kiesewetter'i öldürmüş, Martin A. adlı polis memurunu da ağır yaralamıştı. Olay günü polis, cinayeti işleyen Uwe Böhnhardt ile Uwe Mundlos'un kullandığı C-PW-87 plakalı aracı not etmiş, ancak aracın izini sürmemişti.

SPD'DEN YEŞİL IŞIK

Cinayetlerin işlendiği tüm eyaletler mecliste bir NSU Araştırma Komisyonu kurarken, Yeşiller ve SPD yönetimindeki Baden Württemberg'te araştırma komisyonu SPD'nin karşı çıkması nedeniyle yoktu. Sadece bir araştırma grubu vardı. Baden Württemberg eyalet Meclisi SPD Grup Başkanı Claus Schmieda, kendilerinin de bir NSU Araştırma Komisyonu kurulmasından yana olduklarını açıkladı. Claus Schmieda, buna gerekçe olarak araştırma grubunun iyi yürümediğini gösterdi.

DERİN NEFES

Baden Württemberg başsavcısı Klaus Pflieger, araştırma komisyonu kurulmasının sevindirici olduğunu söyledi. Başsavcı böylece hataların ve polis içindeki sağ eğilimlerin de ortaya çıkması açısından komisyonun önemli olduğunu belirtti. Öldürülen polis memuru Michele Kiesewetter'in bazı meslektaşlarının aşırı sağcı Ku-Klux-Klan örgütü mensubu olduğu ortaya çıkmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!