Almanuz da!

Güncelleme Tarihi:

Almanuz da
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2014 16:28

Alman ordusunda kıdemli deniz çavuşu olan Süleyman Tuna Kılıç, memleketi Trabzon'da bulunan ve Afganistan'daki ISAF bünyesinde yer alan Alman askerlerine ait malzemelerin sevki için kurulan lojistik aktarma noktasında 6 aydır görev yapıyor

Haberin Devamı

Alman ordusunda görev yapan Trabzonlu kıdemli deniz çavuş Süleyman Tuna Kılıç, yaklaşık 6 aydır, Afganistan'da Uluslararası Güvenlik Destek Gücü (ISAF) bünyesinde görev yapan Alman askerlerine ait askeri malzemelerin Almanya'ya sevki için Trabzon'da kurulan Lojistik Aktarma İstasyonu'nda görev yapmanın mutluluğunu yaşıyor.
Süleyman Tuna Kılıç (28), yaptığı açıklamada, Trabzonlu olan anne ve babasının Türkiye'de tanıştıktan sonra evlenip Almanya'ya yerleştiğini ve yıllardır ailece Almanya'da yaşadıklarını anlatarak, kendisinin de Almanya'da doğduğunu söyledi. Memleketi Trabzon'la bağını hiç koparmadığını, çifte vatandaşlık hakkına sahip olduğunu dile getiren Kılıç, eğitimini Almanya'da tamamladıktan sonra 2007 yılında zorunlu olarak Almanya'da askere gittiğini kaydetti.

Haberin Devamı

"TRABZON İÇİN ORDUYA BAŞVURDUM"
Kılıç, Alman ordusundaki zorunlu askerlik görevini tamamladıktan sonra ilk olarak 24 ay askerliğini uzattığını belirterek, "Daha sonra 5 yıl daha uzattım askerliğimi. Bu sürenin sonunda da Alman ordusunda kalmaya karar verdim" dedi.
Almanya'nın Düsseldorf kentinde kıdemli deniz çavuş olarak görev yaptığını anlatan Kılıç, Alman askerlerinin Trabzon'da görev yaptığını öğrenince memleketinde görev yapmak için başvuruda bulunduğunu belirtti.
Kılıç, başvurusunun kabul edilmesiyle çok mutlu olduğunu vurgulayarak, "Trabzon'da bulunan Almanya Lojistik Aktarma Noktası'nda görev yapacağımı öğrendiğimde çok mutlu oldum. Çünkü bu şehir benim memleketim. Büyüklerimin, ailemin büyük bölümü bu şehirde yaşıyordu. Kısa sürede olsa onlarla birlikte olabilecektim" diye konuştu.

TARİHİ YERLERİ GEZDİRİYOR
Trabzon'a nisan ayında gelip göreve başladığını ifade eden Kılıç, yaklaşık 6 aydır burada görev yaptığını söyledi.
Kılıç, Trabzonlu olmasından dolayı aynı birlikte görevli diğer Alman askerlerine kentin tarihi ve doğal güzelliklerini gezdirdiğini vurguladı.
Lojistik aktarma noktasında araçlarla ilgili bölümde görev yaparken tercümanlık da yaptığını dile getirerek, "Trabzon'da olmak çok güzel bir duygu. Ramazan ayını, Ramazan bayramını, Kurban Bayramı'nı burada geçirdim. Tüm ailem buradaydı. Büyüklerimle her iki bayramda bir arada oldum. Kendi memleketimde Alman askeri olarak görev yapmam, ailemle büyüklerimle bir arada bulunmam çok büyük bir mutluluk" ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Trabzon'daki Almanya Lojistik Aktarma Noktası, Afganistan'da, ISAF bünyesinde görev yapan Alman askerlerine ait askeri malzemelerin Almanya'ya sevki için kullanılıyor.
ISAF bünyesinde Afganistan'da görev yapan Alman askerlerine ait malzemelerin yer aldığı ilk askeri kargo uçağı, 25 Nisan 2013'te Trabzon'a gelmişti. Lojistik aktarma istasyonunun 2015 yılının ortalarına kadar görev yapması bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!