Badmintonda 8 madalya

Güncelleme Tarihi:

Badmintonda 8 madalya
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2014 15:48

Avrupa Gençler Badminton Ranking Turnuvası'nda mücadele eden Genç Milli Takım, 4 altın, 1 gümüş ve 3 bronz olmak üzere 8 madalya kazandı.

Haberin Devamı

Türkiye Badminton Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre Slovenya'da Sporthall Mirna Spor Salonu'nda 17-19 Ekim tarihlerinde düzenlenen turnuvada Türkiye, tek, çift ve karışık çiftler kategorilerinde yarıştı.

Tek erkeklerde Muhammet Ali Kurt ile tek bayanlarda Kader İnal, altın madalya kazandı, tek bayanlarda Büşra Yalçınkaya gümüş, Aliye Demirbağ ise bronz madalya aldı.

Çift bayanlarda Kader İnal-Fatma Nur Yavuz ikilisi altın, Büşra Ünlü-Büşra Yalçınkaya çifti ise bronz madalya elde etti.

Çiftler erkeklerde bronz madalya alan Fethican Değirmenci-Ahmet Can Oruç ikilisinin yanı sıra karışık çiftlerde Muhammet Ali Kurt-Nazlıcan İnci, altın madalyaya uzandı.

Türkiye Badminton Federasyonu Başkanı Murat Özmekik, turnuvanın, gelecek yıl düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'na hazırlık niteliği taşıdığını belirterek, "Slovenya'da aldığımız 8 madalya bizleri çok mutlu etti. Başarıdan dolayı milli sporcularımızı ve antrenörlerimizi tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

Özmekik, badmintona destek veren Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e teşekkür etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!